Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vlado Šola: Žao mi je što nismo iskoristili šanse

Sljedeći rival Crne Gore na Evropskom prvenstvu je Island, potom slijedi duel protiv Srbije i u tim mečevima treba tražiti prilike za pobjede.

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Vlado Šola žalio je nakon utakmice za propuštenim prilikama i činjenicom da se protiv Mađarske moglo mnogo više od poraza.

Crna Gora je imala priliku da u posljednjem napadu na utakmici izbori remi, ali je šut Branka Vujovića mađarski golman zaustavio i Mađarska je postigla pogodak na prazan gol naše selekcije.

Sljedeći rival Crne Gore na Evropskom prvenstvu je Island, potom slijedi duel protiv Srbije i u tim mečevima treba tražiti prilike za pobjede.

“Uvijek je teško kad se izgubi. Ne znate kada je teže, kada izgubite jedan razlike ili deset razlike. Meni je žao što smo mi te šanse koje smo imali u tranziciji i igrača više nismo bolje realizovali. Neke stvari nam se ponavljaju, nažalost, ali isto tako smo bili borbeni od prvog do posljednjeg minuta i na tome čestitam mojim igračima, na toj borbi, iako nismo utakmicu završili onako kako smo planirali. Volio bih da to ispravimo već u sljedećoj utakmici, da se dobro pripremimo za Island i probamo kompezovati ove izgubljene bodove”, kazao je odmah nakon utakmice naš selektor Vlado Šola.

Imali smo posljednji napad za izjednačenje, nismo ga iskoristili, a u posljednjim sekundama meča Mađarska je potvrdila pobjedu na prazan gol.

“Želio sam da igramo sedam na šest, a onda mi je kroz glavu prošlo da nemamo drugog pivota i odbacio sam tu ideju. Pitao sam u jednom trenutku šta žele da igraju jer igrači treba da budu sigurni u to šta rade, ono gdje se najbolje osjećaju. Odluka je ispravno donesena jer smo najviše golova dali sa devet metara. Nažalost Branko Vujović nije uspio pogoditi, golman je odbranio i šta se tu može”.

Bila je ideja i da se posljednja akcija igra na šest metara, ali je tok utakmice pokazao da ta akcija nije prolazila večeras protiv Mađarske.

“Bila je ideja da se ide na crtu, ali smo teško prolazili do crte i to je bilo jedino logično rješenje. Drugo rješenje je bilo da se ide na krilo, ali halfovi su im se digli visoko i bilo je teško da lopta uopšte može doći do krila”.

Naredni rivali Crne Gore su Island i Srbija koji su danas na startu Evropskog prvenstva odigrali neriješeno 27:27. Utisak je da u tim mečevima imamo realne šanse za pobjede.

“Smatram da večeras nismo odigrali našu najbolju utakmicu. Imamo dosta prostora za napredak i kvalitetniju igru u nastavku prvenstva. Učinićemo sve da to bude tako”, zaključio je Šola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve