Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Vilijams Gos: “Tragedije poput ove u Beogradu podsjete koliko je život dragocjen”

Košarkaš Reala i bivši plej Partizana pokazao da nije zaboravio vrijeme provedeno u klubu i da saosjeća sa tragedijom koja je danas potresla Beograd, ali i region.

Tragedija u Beogradu, odnosno u osnovnoj školi na Vračaru nikog nije ostavila ravnodušnim, pa ni košarkaša Reala Najdžela Vilijamsa Gosa, junaka pobjede Madriđana, koji je i sam nosio dres Partizana i živio u glavnom gradu Srbije.

Heroj treće utakmice četvrtfinala za Real Madrid i sam je u privatnom životu otac i u potpunosti sesaosjeća sa porodicama stradalih.

Danas se u košarkaškim krugovima šuška da bi zbog tragedije u beogradu i sjutrašnja četvrta utakmica Partizan – Real mogla biti odložena.

Nekadašnji košarkaš i kapiten Partizana, strijelac najpoznatije trojke u istoriji kluba, one u Istanbulu, Aleksandar Đorđević, takođe smatra da bi to bilo najbolje rješenje u ovako teškom trenutku za Beograd i Srbiju.

Trojka Najdžela Vilijams Gosa dovela je Blankose korak bliže Partizanu i vratila je nadu Madriđanima da mogu da se podignu i odu do majstorice. Ipak, poslije tragedije koja se dogodila u jednog beogradskoj školi, američki bek poručio je da nije toliko važno pričati o košarci, koliko o vrijednosti ljudskog života.

“Prije nego što budem govorio o četvrtoj utakmici, prvo bih želeo da uputim saučešće porodicama čija su djeca nastradala jutros u pucnjavi u jednoj školi. Obavjestili su nas o tome na sastanku prije treninga. Kao otac jednog, plus još jednog djeteta koje dolazi, saosjećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja. Nadam se da će ljudi moći da se podignu poslije ovakvog strašnog događaja, to je prva stvar koju sam želeo da kažem”, poručio je Vilijams Gos i zatim govorio o četvrtoj utakmici, “da, jako nam je važan susret u četvrtak, ali u svjetlu ovakvih događaja život je mnogo vrijedniji i podsjeti nas koliko je svaki trenutak dragocjen“.

U utorak je Vilijams Gos bio jedan od najboljih na parketu, a njegova trojka riješila je duel u korist gostiju.

“Najvažnije bilo da pobjedimo. Imamo tim prepun individualnog kvaliteta, sada je bilo bitno da svako od nas iskorači i uradi nešto na terenu. Ispostavili se da sam pogodio važan šut, preživjeli smo i idemo dalje”.

Šta dalje za Real Madrid?

“Moramo da ostanemo smireni, u ovakvom okruženju moramo da budemo fokusirani i svjesni toga da moramo da zadržimo prisebnost u svakom trenutku, da je duga utakmica i da se spremimo za ono što nas čeka”.

Atmosferu u Beogradu Vilijams Gos poznaje najbolje od svih igrača Real Madrida…

“Od sekunde kada sam kročio na parket, bilo je jako emotivno za mene. Prvi put sam kročio pred Partizanove navijače, svi znaju koliko ljubavi i poštovanja imam prema Partizanu u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Definitivno je bilo emotivno za mene i jako mi je bilo lijepo da igram u ovakvoj atmosferi”.

Pošto su Najdžel Vilijams Gos i Zek Ledej venčani kumovi, da li je bilo peckanja prije utakmice?

“Nije, zabavili smo se na parketu. Nismo mnogo pričali tokom ove serije, definitivno je bilo čisto poslovno. Malo smo se našalili u nekim trenucima, ali je sada sve samo posao“.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve