Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vatromet u Tuzima: Pešukić odveo Dečić u prvo istorijsko finale Kupa

U 51. minutu Danilo Pešukić je iznenadio sjajan štoperski tandem gostiju Drinčić - Bakrač, jer je sa 25 metara ''slabijom'' lijevom nogom šutirao a Kordić je bio na lopti ali mu je nesmotreno kroz ruke prošla u mrežu pored desne stative

Dečić će 1. juna igrati protiv Budućnosti u finalu Kupa Crne Gore. Prvom u istoriji kluba iz Tuzi, koji je slavio protiv Iskre sa 1:0 u revanšu polufinala.

U prvom susretu u Danilovgradu nije bilo golova.

I golman Kordić koji je u prvom duelu polufinala najzaslužniji što Dečić nije slavio i u Danilovgradu, napravio je kobnu grešku u Tuzima.

U 51. minutu Danilo Pešukić je iznenadio sjajan štoperski tandem gostiju Drinčić – Bakrač, jer je sa 25 metara ”slabijom” lijevom nogom šutirao a Kordić je bio na lopti ali mu je nesmotreno kroz ruke prošla u mrežu pored desne stative.

Do tog momenta igralo se čvrsto, bez previše prostora sa tek jednom šansom koju je u 36. minutu za Dečić imao Jovan Nikolić, ali je sa 15 metara iskosa sa desne strane šutirao preko prečke.

Nakon vodećeg gola, Iskra je pokušala da nametne pritisak ali je trener domaćih Edis Mulalić insistirao kod ekipe da nastavljaju da napadaju.

Kao nagrada došle su šanse Kristijana Vuljaja, koji je u 63. minutu sa 14 metara šutirao preko gola a u 72. minutu je promašio zicer.

Rezervista Ognjen Rolović je sjajno ubacio sa desne strane a Vuljaj sa sedam metara je uzdrmao prečku.

Promašaj umalo koban, jer gol u gostima bi značio finale za Iskru.

Iskra nije odustajala, zahvaljujući akciji rezervista – Vladislav Rogošić je sjajno ubacio a Stojanović nije najbolje šutirao. Da bi u 87. minutu Rogošić raspalio sa 30 metara iz slobodnjaka a Popović uz dosta muke sačuvao gol.

U narednom napadu solo akcija Pešukića, dodao usmljenom Markoviću ali njegov šut sa 15 metara je sjajno odbranio Kordić.

Utakmica je u prvom poluvremenu bila prekinuta, zbog navijača koji su kršili epidemiološke mjere i nisu željeli da napuste tribinu iako su ih pozivali i negodovali pristalice Tuzi sa prostora iza gola domaće ekipe.

Bilo je i vatrometa tokom poluvremena, jer su domaći navijači vjerovali svom timu.

Na kraju niko u Tuzima nije negodovao zbog vatrometa!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve