Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Vaterpolo: Veliko pojačanje za reprezentaciju, vraća se Đuro Radović

Uz plejadu izuzetno talentovanih momaka, koji nastoje i na dobrom su putu da neosporni potencijal, pretoče u neophodni induvidualni kvalitet, uz iskustvo i kvalitet koje donosi Đuro Radović, jasno je da će Crna Gora sigurno biti daleko konkurentnija i opasniji u 2023. godini

Vaterpolo reprezentaciju Crne Gore u godini koja je nedavno počela očekuju tri velika takmičenja – Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Svjetski Kup, a dijeliće se i prve vize za Olimpijske igre u Parizu.

Ono što raduje sve ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori je činjenica da će se jedan od najboljih igrača planete, Đuro Radović, poslije suspenzije od godinu dana ponovo vratiti u bazen, ponovo zadužiti reprezentativnu opremu, ponovo biti jedan od lidera državnog tima, a iluzorno je trošiti riječi o tome, kakvo će pojačanje biti.

Đuro Radović ima ugovor sa Olimpijakosom do 2026. godine, ali će gotovo izvjesno do kraja ove sezone, kao pozajmljeni igrač tima iz Atine, koji je ozbiljan konkurent kada je riječ o osvajanju titule klupskog prvaka Evrope, braniti boje Jadrana iz Herceg Novog.

Podsjećanja radi, Crna Gora je prošle godine stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva, Evropskog prvenstva i Svjetske lige, ali nije uspjela da se umiješa u borbe za medalju, jer nije imala dovoljno iskustva, sreće, induvidualnog kvaliteta.

Selektor Vladimir Gojković je u razgovoru za Sport Klub najavio da je primarni cilj – plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali je naglasio da se nada i vjeruje da će se veliki rad isplatiti, da će Crna Gora u narednoj godini uspjeti da se umiješa u borbe za odličja na velikim takmičenjima.

Uz plejadu izuzetno talentovanih momaka, koji nastoje i na dobrom su putu da neosporni potencijal, pretoče u neophodni induvidualni kvalitet, uz iskustvo i kvalitet koje donosi Đuro Radović, jasno je da će Crna Gora sigurno biti daleko konkurentnija i opasniji u 2023. godini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve