Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vaterpolo: Jadran najbolji klub na prvenstvima CG u mlađim kategorijama

Šest uzrastnih kategorija crnogorskih klubova (2001, 2003, 2005, 2006, 2007. i 2008.) učestvovalo je na prvenstvu države. Takmičenje se sastoji od uvodnih turnira, nakon kojih se formira poredak. Na osnovu tih rezultata određuje se koji klubovi igraju na F4 (final four) finalnom turniru prvenstva

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine, iz Herceg Novog, šestu godinu zaredom najbolji je klub mlađih vaterpolo kategorija na prvenstvima Crne Gore. Nakon što su rezultati svih klubova bodovani, za takmičarsku sezonu 2018/19, u konačnom zbiru Jadran Carine ima 21 bod, za njim slijedi kotorski VK Primorac sa 16 bodova. Treće mjesto zauzeo je VK Budva sa 11 bodova, a četvrto VA Cattaro sa takođe 11 bodova, ali i jednim takmičenjem manje.

Foto: Radiojadran.com

Direktor Jadrana Carine, Miloš Mračević, kazao je da je ovo prije svega potvrda obimnog i sistematskog rada koje Jadran sprovodi sa mlađim vaterpolo selekcijama.

“Čestitam trenerima našeg kluba na odličnim rezultatima koje su postigli na proteklim takmičenjima, uprkos činjenici da smo imali dva mjeseca veliki problem sa nedostatkom bazena za trening, iz dobro poznatog razloga, urušavanja krova na zimskom bazenu Instituta u Igalu. Bitno je da smo učestvovali u svim finalima, a naše ekipe su zauzele prva i druga mjesta”, zaključio je Mračević.

Šest uzrastnih kategorija crnogorskih klubova (2001, 2003, 2005, 2006, 2007. i 2008.) učestvovalo je na prvenstvu države. Takmičenje se sastoji od uvodnih turnira, nakon kojih se formira poredak. Na osnovu tih rezultata određuje se koji klubovi igraju na F4 (final four) finalnom turniru prvenstva.

Na prvenstvu Crne Gore, za igrače 2001. godište, prvi plasman pripao je kotorskom Primorcu. Drugo mjesto zauzeo je hercegnovski Jadran Carine. Budva je treća, a iza nje se našao Cattaro.Trofej prvaka države, za igrače 2003. godište, osvojila je mlada ekipa sa Škvera. Iza Novljanja slijedi Cattaro, dok je trećeplasirana bila Budva. Primorcu je pripalo četvrto mjesto.

Foto: Radiojadran.com

Najbolji vaterpolo tim u državi, igrači 2005. godište, je Jadran Carine. Cattaro je drugoplasirani, a prate ga Primorac i Budva. Pehar osvajač prvenstva Crne Gore, za igrače 2006. godište, našao je svoje mjesto u VK Primorac. Drugo mjesto zauzeo je Jadran Carine, dok je Cattaro treći. Budvi je pripalo četvrto mjesto.

Crnogorski prvak vaterpola, igrači 2007. godište, je Jadran Carine. Njegov vječiti rival Primorac za jedno mjesto je slabiji. Cattaro je zauzeo “bronzano” treće mjesto, a Budva četvrto. Ipak, titula prvaka države, igrači 2008. godište, otišla je kod Budvana. Novljani si zauzeli drugi plasman, a Primorac treći. Cattaro u ovoj godišnoj kategoriji nije učestvovao.

Vaterpolisti Jadrana tokom cijele takmičarske sezone drže i nameću rezultatski kontinuitet. Krajem prošle godine na turnirnirima “Olimpijske nade” rezultatsku dominaciju imale su mlade ekipe Jadrana Carine, pa je Jadran takođe bio najbolji klub tog takmičenja za sezonu 2018/19.

Već pet godina Jadran Carine drži apsolutnu dominaciju u takmičenjima mlađih kategorija, te je pet godina za redom najbolji klub kada se saberu sva takmičenja svim uzrastnim kategorijama. Sudeći po postignutim reultatima u dosadašnjem dijelu sezone, to jeste u takmičenjima Olimpijske Nade i Prvenstvo Crne Gore Jadran Carine će nastaviti dominaciju i u šestoj sezoni s obzirom da je ostalo još samo da se tokom ljetnjih mjeseci odigraju Kup takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve