Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

OI: Lavice gubile minus devet pa umalo napravile preokret protiv Holandije

Lavice u četvrtfinale ulaze s velikom nadom, pošto su u velikom stilu završile meč

Rukometašice Crne Gore poražene su od Holandije 30:29 u posljednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara.

”Lavice” u četvrtfinale ulaze s velikom nadom, pošto su u velikom stilu završile meč.

Potpuno drugačiju sliku prikazale su naše rukometašice u odnosu na meč s Norveškom. Gubile su čak devet razlike, a onda pokazale zašto su tu gdje jesu.

Marina Rajčić je predvodila odbranu (13 odbrana), razigrale su se djevojke u napadu, smanjile broj grešaka i vratile se u meč.

U posljednjem minutu stigle su na samo gol zaostatka i na taj način pokazale da imaju čemu da se nadaju pred četvrtfinale.

Osam golova, četiri sa sedmerca, dala je Jovanka Radičević, po pet su dodale Jauković i Brnović, a Mehmedović i Despotović po četiri puta su se upisale u strijelce.

Naša selekcija će ako Japan ne pobijedi Norvešku igrati protiv Rusije, a ako se desi ta senzacija rival će biti Švedska.

Holandija – Crna Gora 30:29 (17:12, 13:17)

Tok meča:

60’ – I to je to. Holanđanke su ipak slavile protiv Crne Gore 30:29. Imale su ”lale” čak devet golova viška (25:16), ali ”lavice” nijesu dozvolile ubjedljiv poraz i do kraja vezale 13 pogodaka uz pet primljenih za konačnih minus jedan.

55’ – Naše djevojke lepršaju na terenu i nakon novih pogodaka Brnović i Radičević stigle su do minus dva. Vidno je da su Holanđanke otpisale mogućnosti ”lavica” koje su nakon minus devet, vezale 10 pogodaka uz samo tri primljena. 28:26

50’ – Prišle su ”lavice” na minus četiri i Van der Hejden prekida seriju od pet uzastopnih pogodaka. 26:21.

48’ – Tri vezana pogotka za naše djevojke u trenucima kada su imale minus devet. Dva puta je bila precizna Despotović i jednom Mehmedović i Holanđani odmah intervenišu tajm autom. 25:19.

45’ – Smanjile su ”lavice” zaostatak na minus pet, ali je uslijedio novi pad u igri i Holanđanke su uvećale prednost na plus osam. Jedina svijetla tačka u ovim trenucima je Jovanka Radičević koja je postigla šest pogodaka. 24:16.

40’ – Blago opuštanje u igri ”lala’ ali ”lavice” ne kažnjavaju to baš najbolje gdje je viđen samo jedan pogodak Radičević s linije sedam metara. 20:14.

35’ – Holanđanke su nastavile tamo gdje su stale i vezale dva gola preko Houšir i Šnelder. Tanja Brnović je prekinula nalet svojim drugim pogotkom, ali Houšir vraća velikih plus sedam. 20:13.

31’ – Nastavlja se meč i prve u napadu su Holanđanke.

30 – Prošlo je prvih 30 minuta i Holanđanke vode 17:12 u prvom poluvremenu. Vezale su tri uzastopna pogotka uz samo jedan primljen u zadnje pet minuta i zasluženo imaju plus pet. Mora se uzeti u obzir srećan pogodak Šnelder čija je lopta zatresla okvir i zatekla golmanku Rajčić u lošoj poziciji i odbila se u mrežu.

25’ – Holanđanke su se konsolidovale i vratile plus tri. Naše rukometašice su opet počele puno da griješe, ali je viđen fenomenalan pogodak Despotović, njen drugi. 14:11.

20’ – Imale su Holanđanke četiri gola prednosti, ali su ”lavice” našle pravi odgovor, pa su golovima Radičević, Mehmedović i Despotović prišle na samo minus jedan. Stručni štab Holandije je prinuđen na tajm aut. 11:10.

15’ – Naše rukometašice su počele da griješe u odbrani što Holanđanke itekako koriste. Bont i Grot vezuju dva pogotka za preokret, Jauković izjednačava, da bi Van der Hejden nakon velike greške u tranziciji kaznila novim pogotkom. 8:7.

10’ – Imale su naše rukometašice plus dva, pa je uslijedilo nekoliko grešaka u napadu na obje strane i ”lavice” drže minimalnu prednost. 4:5.

5’ – Izjednačena borba na startu meča. Nakon uvodnog pogotka Radičević, dva vezuju Holanđanke preko Bont i Snelder i Majda Mehmedović vraća egal. 2:2.

1’ – Počeo je meč i prvi napad je za naše rukometašice.

Nakon što su i matematički osigurale plaman među osam najboljih, ”lavice” u ”Jojogi nacionalnoj gimnaziji” igraju protiv Holandije i taj meč će biti prava uvertira pred četvrtfinalne okršaje.

Podsjetimo se, rano jutros Južna Koreja je remizirala protiv Angole 31:31 i tim rezultatom je Crna Gora i matematički osigurala plasman među osam najboljih i ukoliko trijumfuje protiv favorizovane Holandije u četvrtfinale će ući kao drugoplasirana ekipa iz grupe A.

U slučaju poraza, naše rukometašice će biti treće u gupi s četiri boda i ako spletom okolnosti domaći Japan savlada favorizovanu Norvešku, zbog boljeg međusobnog odnosa će preteći ”lavice” na tabeli i kao četvrte bi ušle među osam najboljih.

Crna Gora i Holandija su dosad odigrali četiri međunarodna susreta i obje selekcije imaju po dvije pobjede i u posljednjem susretu su slavile ”lale” u prijateljskom meču prije pet godina 23:13.

Uoči posljednjih mečeva u grupi A, Norveška ima osam bodova, šest ima Holandija, četiri ima Crna Gora, po tri imaju Južna Koreja i Angola, a dva Japan.

Posljednje kolo grune faze zatvoriće Norveška i Japan od 14:30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve