Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavice porazom od Poljske završile SP i zauzele 22. poziciju

Izabranice Bojane Popović su u posljednjem meču glavne faze izgubile od Poljske (33:28) u jednom od najslabijih izdanja na takmičenju i na kraju zauzele 22 pozicuju na svjetskoj smotri

Crnogorske rukometašice su porazom završile nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Izabranice Bojane Popović su u posljednjem meču glavne faze izgubile od Poljske (33:28) u jednom od najslabijih izdanja na takmičenju i na kraju zauzele 22 pozicuju na svjetskoj smotri.

”Lavice” su imale i dvocifreni minus, kasnije su popravile utisak, ali poraz je bio neminovan.

Brnović je bila najefikasnija sa šest golova, Đurđina Malović je dala pet, Ujkić i Pavićević po četiri, a po tri Itana Grbić i Nataša Ćorović, koja je debitovala na velikim takmičenjima.

Upisale su se i Matea Pletikosić, Tanja Ašanin i Sanja Premović.

Ni golmanke nisu bile na nivou – Anastasija Babović je zaustavila tri, Marina Rajčić dva šuta.

Crna Gora je tako nastup na SP završila sa učinkom od jedne pobjede i pet poraza, od čega tri u glavnoj rundi. Prije Poljakinja, savladale su ih i Srpkinje i Ruskinje.

U grupi je bila bolja od Angole, gubila je od Slovenije i Francuske.

Poljska – Crna Gora 33:28 (16:9)

Tok meča:

Kraj. Crna Gora je poražena od Poljske rezultatom 33:28. ”Lavice” su proigrale u napadu posljednjih 15 minuta, ali razlika Poljakinja iz prvog djela je bila prevelika i one su rutinski privele meč kraju. Tanja Brnović je bila najefikasnija s šest pogodaka, a pet je dodala Đina Malović.

55’ – Dva prelijepa gola Dijane Ujkić, ali Poljska ne ispušta stečenu prednost iz prvog djela i vodi 31:25, pet minuta prije kraja meča.

50’ – Definitivno je proradio napad i ”lavice” su smanjile zaostatak na minus šest. Đina Malović je trenutno najraspoloženija s pet pogodaka. 27:21.

45’ – ”Lavice” previše lako primaju golove, ali napad je proradio i sad je 24:17.

43’ – Grbić i Brnović vezuju dva pogotka za 22:14 i selektor Poljske ništa ne prepušta slučaju i traži tajm aut.

40’ – Dva vezana pogotka Đine Malović ukupno četiri u situaciji s igračicom više, ali Nosek prekida tu mini seriju i Poljakinje vode 21:12.

35’ – Poljakinje imaju maksimalnu prednost i vode 19:10. Naše djevojke su se baš ispromašivale gdje su zicere propustile Ćorović, Brnović i Radičević, a jedini pogodak u nastavku postigla je Itana Grbić.

31’ – Nastavlja se meč u Granoljersu i odmah gol Rozijak. 17:9

Poluvrijeme. Nakon prvog djela meča Poljska vodi 16:9. Od 6:6, Poljakinje su se odvojile serijom 6:0, deset minuta su ”lavice” bile bez gola, a odbrana je u drugom dijelu potpuno popustila. Nataša Ćorović je postigla tri gola, dva Đurđina Malović.

25’ – Poljakinje djeluju nezaustavljivo u ovim momentima i vode 13:6. Naše rukometašice ne znaju za pogodak preko 10 minuta.

20’ – Poljakinje imaju tri gola prednosti nakon pogodaka Rošak i Balsam sa linije sedam metara. ”Lavice” nemaju rješenja u napadu.

14’ – Imale su Poljakinje plus dva, ali uslijedili su pogoci Malović i Ćorović za izjednačenje, ali za kratko jer je pogodila Nocun za 6:5.

10’ – Poljakinje vode prvi put u meču 4:3, a pogodila je Rošak.

8’ – 3:3 je nakon osam minuta i lošeg napadačkog starta. Za Crnu Goru su pogodile i Tanja Brnović i Ivona Pavićević.

5’ – ”Lavice” vode 0:1 nakon gola Nataše Ćorović, dok Ivona Pavićević pogađa prečku za uvećanje prednosti.

1’ – Počeo je meč u Granoljersu i prvi napad je za Poljakinje.

Rival je Poljska, koja je u prošlom meču savladala Sloveniju 27:26.

”Lavice” su bez bodova u drugoj fazi, nakon poraza od Srbije i Rusije.

Francuska i Rusija su u prošlom kolu osigurale učešće u četvrtfinalu pa će večerašnji međusobni okršaj od 20:30 biti za čelnu poziciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve