Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Viljareal razmontirao Juventus u Torinu, dupla pobjeda Čelsija u dvomeču

Viljareal i Čelzi u večerašnjim mečevima izborili četvrtfinalne runde. Prethodno su se tamo plasirali Bajern Minhen, Mančester siti, Liverpul, Real Madrid, Benfika i Atletiko Madrid. Žrijeb je u petak

Juventus – Viljareal 0-3

Stara dama treći uzastopni put u Ligi šampiona završava takmičenje u osmini finala.

Provlačio se Juventus u više navrata ove godine i osvajao bodove tamo gdje ih igrom nije zaslužio. Stigla ga je kazna. I to tamo gdje najviše boli, u eliminacionoj fazi Lige šampiona, onda kada je odigrao jednu od boljih utakmica u sezoni. Držala je Stara dama revanš meč sa Viljarealom pod kontrolom, djelovala sigurno kao rijetko kada ove godine, ali nije uspjela da pošalje završni projektil i potopi Žutu podmornicu.
Viljareal šanse nije imao, Juventus mu ih je poklanjao, i ekipa Unaja Emerija iskoristila je svaku – tri šuta, tri gola, dva iz penala, sve u petnaest razmaku od petnaest minuta – rekli bi neki “juventusovski” – za poniženje italijanskog tima usred Torina – 3:0 (0:0).

U potpunosti su timovi zamijenili uloge iz prethodnog meča. Juventusovi fudbaleri su ovog puta bili ti koji su u većem dijelu meča držali loptu u svom posjedu, diktirali tempo i povremeno vršili visok pritisak na rivala, ne dozvolivši mu ono što najbolje radi, da iz pas igre stvara šanse.

LIL – ČELZI 1-2

Čelsi slavio 2:1 u Lilu i ovjerio plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Nemaju vlasnika, ali i dalje imaju nadu da će odbraniti pehar Lige šampiona. Bez obzira na sve što se posljednjih nedjelja dešava unutar i oko Čelsija, na protjerivanje Romana Abramoviča sa Stamford Bridža i iz Engleske i, generalno, pritiske britanskih vlasti koji bitno utiču na funkcionisanje kluba, Tomas Tuhel i njegovi fudbaleri uspjeli su da ostanu koncentrisani na teren i nastave s odbranom pehara Lige šampiona.

U revanšu osmine finala ponovo su savladali Lil (2:1 poslije londonskih 2:0), tako da će se Čelsijevo ime naći u petak u podne na žrijebu četvrtfinalnih parova.

Tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Kraj u Torinu! Viljareal je u četvrtfinalu Lige šampiona.

GOOOL DANŽUMA – 0:3!
90+2 minut: Debakl Juventusa u Torinu. Danžuma hladnokrvan. Lopta u jednu, Ščensni u drugu stranu.

GOOOL TORES – 0:2! JUVE NA KOLJENIMA
85. minut: Hladan tuš za Juventus, teško će se izvući. Bacio je Viljareal na kolena Staru damu. Pau Tores glavom poslije kornera!

GOOOL MORENO – 0:1! VILJAREAL DOLAZI DO PREDNOSTI!
77. minut: Precizan udarac Đerara Morena, u malu mrežicu. Pročitao je Ščensni stranu, ali je ostao kratak. Viljareal je blizu prolaska u četvrtfinale Lige šampiona.

GOOOL ASPLIKUETA – 1:2! ČELSI VODI!
71. minut: Preokreće Čelsi rezultat na sjeveru Francuske i jednom nogom je u četvrtfinalu. Pravo čudo bilo bi da se ne nađe tamo, jer ima tri gola prednosti u dvomeču. Maunt je ubacio u peterac, a Asplikueta je kolenom sproveo loptu u mrežu.

Torino –  Ne zalijeću se momci Masimilijana Alegrija. Početni pritisak je popustio, odbranio se Viljareal i Juventus je povukao ručnu. Stara dama ne rizikuje, sa nulom ima sigurne produžetke.

Lil – Nemoćan je bio Eduar Mendi, ostao je ukopan na gol-liniji poslije udarca Šeke glavom. Perfektan centaršut, trzaj i – stativa.

Torino – U samo dva minuta tri puta su fudbaleri Juventusa oprobali udarac. Dva puta Adrijen Rabio, a zatim i Kvadrado čiji šut nije išao u okvir gola.

Lil – Malo je nedostajalo Lilu da stigne do novog vođstva, a Buraku Jilmazu da postigne drugi gol. Šutirao je glavom nekoliko centimetara glavom pored gola.

Torino – Na startu drugog poluvremena u centru pažnje je Alvaro Morata. Španski napadač izvukao se da bi dobio loptu, povukao je kroz sredinu i lansirao loptu visoko preko prečke. Povukao je Moratu prostor i huk sa tribina.

Torino – Ostao je Alvaro Morata da leđi na travi u petercu poslije duela sa Raulom Albiolom, tražio je jedanaesterac, ali ga nije dobio.

Nastavljaju se utakmice!
Meč u Torinu je počeo, dok će kroz koji trenutak startovati i drugo poluvrijeme u Lilu.

Poluvrijeme

Lil – Pala je koncentracija igračima Lila u samom finišu prvog dijela, u trećem minutu nadoknade. Kristijan Pulišić je pobjegao čuvarima, ostao sam i iskosa sa desne strane poslao loptu u dalji ugao Žardimovog gola za izjednačenje.

Lil -1 GOOOOOL! Vodi Lil, siguran je Jilmaz sa 11 metara. Imamo uzbudljivu utakmicu na Pjer Morou, iako su mnogi mislili da Lil nema šta da traži u revanšu.

Torino – Nova velika prilika za Vlahovića! Ovoga puta ostao je sam na drugoj stativi poslije kornera, trebalo je sa pet metara da ćušne loptu u mrežu, ali je Rulji stigao da zatvori ugao i spriječi ga da dovede Juventus u vođstvo.

Lil – Problem za Tomasa Tuhela. Andreas Kristensen se požalio na povredu i neće moći da nastavi meč, pa će umjesto njega na teren Trevo Čaloba.

Torino – Umalo da Vlahović postigne još jedan gol u ovom dvomeču. Naletio je na centaršut sa lijevog boka i snažno opalio iz prve, ali je zatresao samo prečku. Brzo prijeti Viljareal na drugoj strani (Trigeros sa distance), međutim, rezultat ostaje nepromijenjen.

Za to vrijeme utakmica u Lilu teče bez većih uzbuđenja.

Torino – Prijeti Vlahović po prvi put na meču. Ostao je u situaciji jedan na jedan sa Pauom Toresom, uspio da se oslobodi i stvori prostor za udarac, šutirao sa distance, ali je Rulji još izbio loptu u stranu.

Torino – Evo prvih uzbuđenja u Torinu! Morata u glavnoj ulozi, gađao je glavom sa druge stative u bliži ugao poslije centaršuta Kvadrada, ali je Asenho uspio da odbrani njegov udarac.

Lil i Torino– Lil je imao slobodan udarac sa “kapice” šesnaesterca poslije neopreznog starta Andreasa Kristensena. Ipak, Jilmaz je šutirao visoko preko gola. U Torinu i dalje mirno.

Lil – Moglo je da bude opasno po Čelsi. Žoržinjo je izgubio loptu na tridesetak metara od svog gola, Jilmaz je presjekao njegov pas, krenuo ka golu i šutirao snažno, ali ga je Tijago Silva blokirao.

Lil i Torino – Oprezno
Bez ozbiljnijih prilika u uvodnih pet minuta meča. U Francuskoj je Lil taj koji ima loptu više u posjedu, dok se Viljareal oslobodio početnog visokog pritiska Juventusa.

Počeli su mečevi u Torinu i Lilu.

Timovi Lila i Čelsija…

Lil: Žardim, Botman, Fonte, Burak Jilmaz, Dejvid, Zeki Čelik, Gudmundson, Djalo, Džeka, Andre i Bamba.

Čelsi: Mendi, Kristensen, Rudiger, Tijago Sila, Kante, Aspilikueta, Markos Alonso, Kovačić, Žoržinjo, Haverc i Pulišić.

Sastavi Juventusa i Viljareala…

Juventus: Ščesni, Rugani, De Liht, Danilo, De Šiljo, Rabio, Artur, Lokateli, Kvadrado, Morata i Vlahović.

Viljareal: Rulji, Orije, Pau Tores, Raul Albiol, Estupinan, Trigeros, Kapue, Dani Pareho, Pino, Lo Selso i Arno Danžuma.

Fudbaleri Juventusa ulaze kao favoriti u duel sa Viljarealom na svom terenu jer su u prvoj utakmici obezbijedili neriješen ishod zahvaljujući Dušanu Vlahoviću, koji je na svom debiju, poslije samo 32 sekunde, postigao najbrži gol u istoriji Lige šampiona.

U drugom meču favorit je Čelsi, iako dolazi na gostovanje, jer su već u prvom duelu sa Lilom na domaćem terenu obezbijedili zalihu od dva gola prednosti.

Šampioni Evrope će i na gostovanju nastojati da sačuvaju ili uvećaju prednost, dok šampion Francuske mora da pruži maksimum i pokuša da nadoknadi minus iz Londona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve