Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Titula se vratila u Podgoricu: Budućnost nakon velike drame do pehara prvaka Crne Gore!

Nevjerovatnu dramu smo gledali, iako sredinom četvrte četvrtine nije izgledalo da ćemo gledati takvu završnicu. Imala je Budućnost sve u svojim rukama, 13 poena prednosti, ali je ekipa Petra Mijovića i to uspjela da prokocka

Košarkaši Budućnost Volija novi su šampioni Crne Gore! “Plavi” su večeras u majstorici finala plej-ofa Erste lige savladali Mornar i vratili pehar u Podgoricu nakon godinu dana pauze i objedinili duplu krunu u domaćim takmičenjima nakon što su ostali bez trofeja ABA lige.

foto Filip Filipović, standard.co.me

Nevjerovatnu dramu smo gledali, iako sredinom četvrte četvrtine nije izgledalo da ćemo gledati takvu završnicu. Imala je Budućnost sve u svojim rukama, 13 poena prednosti, ali je ekipa Petra Mijovića i to uspjela da prokocka. Na 48 sekundi prije kraja Budućnost je imala 70:63, ali ni tu nije bilo gotovo. Nesportski faul sviran je Džejsmu Belu, a Ivan Jelenić je pogodio jedno slobodno bacanje, a potom Marko Mugoša trojku. Na 28 sekundi prije kraja sjajnim prodorom i uz dodatno slobodno bacanje Nikola Rebić je smanjio na 71:70.

Uslijedila je penal završnica u kojoj je siguran bio Nemanja Gordić. A, na šest sekundi krajnje diskutabilna odluka sudija koja je prelomila meč. Strahinji Mićoviću je sviran nesportski faul nad Gordićem koji je postavio konalan rezultat. Uslijedili su protesti sa klupe Mornara, nastavljeni su i nakon meča, ali se na tome završilo.

Konačno je “Morača” bila dobro popunjena od početka crnogorske lige, a bilo je i nekoliko stotina navijača koji su stigli iz Bara. I u takvoj atmosferi bilo je mnogo nervoze na parketu. Naravno i veliki ulog meča uticao je na igrače. Tokom većine prvog poluvremena igralo se koš za koš, da bi u samom finišu dobro “unovčila” tehničku grešku Marka Mugoše. Prvo je Nemanja Gordić pogodio uz slobodno bacanje za 37:31, a onda i još jedno bacanje za 38:31.

Kako se igralo u prvom, takav je bio i početak drugog. Domaćin je vodio, u nekoliko navrata stizao i do šest poena, prednosti, ali je Mijović pogodio nemoguću trojku za 49:46. Sredinom trećeg perioda dvorana je zanijemila. Prilikom jednog prodora Filip Barović je nezgodno stao na parket i otišlo mu je koljeno. Svi su se odmah uhvatili za glavu, stameni centar je lupao šakom o pod, a onda uz pomoć saigrača napustio dvoranu uz aplauze.

Igra je nastavljena, a taj period Budućnost je završila poenima Seada Šehovića i trojkom Igora Drobnjaka. Uključujući kraj treće i početak četvrte četvrtine Mornar je preko sedam minuta bio bez koša, ali je uspio da uvede meč u dramu. Ali, do potpunog i ludog preokreta nije mogao.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Gordić sa 21 poenom, dok su po 13 ubacili Edvin Džekson i Filip Barović. Na drugoj strani 17 koševa Rebića, Jelenić je ubacio 14, a Uroš Luković 13.

Šampionski trofej kapitenu Budućnosti Suadu Šehoviću uručio je predsjednik Košarkaškog saveza Veselin Barović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve