Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Moćna Budućnost pregazila Zvezdu, plavima se smiješi prvo mjesto

Odigrali su Podgoričani moćno na obje strane terena, ne dozvolivši Crvenoj zvezdi nijednog trenutka ni da pomisli u povoljan rezultat. “Plavi” su odigrali najbolji meč od dolaska Dejana Milojevića na mjesto šefa struke i u svim elementima košarkaške igre očitali lekciju velikom rivalu

Nikolić i Simonović, Foto: KK Budućnost

Veliki derbi regionalnog takmičenja, praktično bitku za prvo mjesto na kraju ligaškog dijela ABA šampionata, košarkaši Budućnosti pretvorili su u jednosmjernu ulicu – 83:63.

Odigrali su Podgoričani moćno na obje strane terena, ne dozvolivši Crvenoj zvezdi nijednog trenutka ni da pomisli u povoljan rezultat.

”Plavi” su odigrali najbolji meč od dolaska Dejana Milojevića na mjesto šefa struke i u svim elementima košarkaške igre očitali lekciju velikom rivalu.

Budućnost je sa mnogo više autoriteta započela utakmicu i već u uvodnih deset minuta igre stekla dvocifrenu prednost (24:12).

Najbolji period igre Zvezda je imala sredinom drugog perioda kada je prišla na minus šest (37:31).

Crnogorski prvak znalački je odreagovao, ponajviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću. ”Plavi” su na odmor otišli sa 11 poena viška (43:32).

Ispostaviće se da je Budućnost u trećem kvartalu prelomila utakmicu. Sjajnom odbranom i preciznim šutevima van linije 6.75, Podgoričani su uoči posljednje četvrtine vodili 67:46.

Ubrzo su domaći imali i rekordnih +28 (74:46), da bi do kraja utakmice Zvezda tek uspjela da koliko toliko ublaži poraz.

Melvin Edžim bio je najbolji u redovima Budućnosti sa 18 poena i šest skokova. Ivanović je dodao 14, a po 10 Džastin Kobs, Danilo Nikolić i Amedeo dela Vale.

Kod Crvene zvezde, 17 poena Korija Voldena, 15 Ognjena Dobrića, 10 Marka Jagodića Kuridže.

Oba tima nakon 20 odigranih mečeva imaju po 17 pobjeda i tri poraza, ali je Budućnost Voli u prednosti zato što je dobila oba ovosezonska susreta.

Budućnost – Crvena zvezda 83:63 (24:12, 19:20, 24:14)

Tok meča:

IV četvrtina

83:63 – Kuridža promašuje pokušaj s poludistance, Ivanović pokušaj za tri i time je završen meč. Budućnost prestiže Zvezdu u borbi za završni turnir zbog boljeg međusobnog odnosa.

81:63 – Kobs poentira uz bacanje, Jagodić-Kuridža uzvraća trojkom.

78:58 – Serija Zvezde 9:0 za minus 18, koju prekida Zoran nikolić uspješnim bacanjima.

76:49 – Kobs dodava Ridu koji atraktivno zakucava. Budućnost i dalje ima ogromnih plus 27.

74:46 – Prve poene u posljednjem kvartalu postiže Danilo Nikolić, priključuju mu se Kobs svojim poenima i Dela Vale trojkom za maksimalnih plus 28.

III četvrtina:

67:46 – Ivanović realizuje bacanja, Davidovac uzvraća poenima iz skoka, a Nikolić realizuje 1/2 bacanja za kraj treće dionice.

62:40 – Budućnost nastavlja ubitačnu seriju 12:0 za ogromnih plus 24, koju prekida Hol s poludistance.

56:38 – Mini serija Zvezde preko Kuzmića i Valdena, koju prekida Dela Vale s dvije uzastopne trojke za velikih plus 18.

48:32 – Prve poene nakon pauze postiže Danilo Nikolić šutom za tri, priključuje se i Edžam za velikih plus 16.

II četvrtina:

43:32 – Lojd realizuje 1/3 bacanja, Edžim uzvraća iz drugog pokušaja i time je završena druga četvrtina. Slijedi pauza!!!

40:31 – Dobrić pogađa novu trojku, prethodno Volden pogađa flouting za minus šest, a Edžam prekida nalet svojom trojkom.

34:24 – Nova trojka Dobrića za minus osam, Edžim uzvraća poenima iz skoka.

30:21 – Serija Crvene zvezde poenima Kuzmića i trojkom Dobrića koja smanjuje na minus devet.

30:16 – Trojka Danila Nikolića i ”plavi” vraćaju najveću prednost.

27:14 – Prve poene u drugom kvartalu postiže Dobrić, Ivanović odgovara trojkom.

I četvrtina:

24:12 – Volden poentira iz kontre, Zoran Nikolić propušta zicer i time je završena prva dionica.

24:10 – Razmjena poena na obje strane i Budućnost čuva plus 14.

18:6 – Ogromna serija Budućnosti za velikih plus 13, koju prekida Davidovac realizacijom 1/2 bacanja.

8:5 – Serija Budućnosti za plus šest, koju prekida Volden trojkom.

2:2 – Prve poene na startu meča postiže Rid, Lojd uzvraća.

Izabranici Dejana Milojevića igraju 46. međusobni okršaj s momcima Dejana Radonjića i ostvarili su 22 trijumfa uz jedan manje od večerašnjih rivala.

”Crveno-bijeli” u tekućoj sezoni Aba lige imaju 17 pobjeda uz samo dva poraza, dok ”plavi” imaju 16 pobjeda uz poraz više i večerašnji meč može biti odlučujući za prvo mejsto pred završni turnir.

Podsjetimo se, Crvena zvezda je posljednji meč u ”Morači” odigrala prije dvije godine u četvrtom finalnom meču gdje su poraženi od domaćina 84:80, da bi naredne godine odbila da dođe na meč u sklopu 13. kola regionalnog takmičenja gdje je poražena službenim rezultatom 20:0.

Postave:

Budućnost:

Crvena zvezda:

Glavni arbitar meča u ”Morači” je Sreten Radović iz Hrvatske, a pomoćnici su mu Slovenci Matej Boltauzer i Milan Nedović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve