Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Unuk Muhameda Alija razornim nokautom savladao protivnika za samo 100 sekundi

On je neporažen u osam borbi, sa posljednjom pobjedom prošlog februara protiv Eduarda Ayale

Unuk bokserske legende Muhammada Alija Biaggio Ali Walsh (24) ostvario je novu pobjedu u organizaciji PFL-a na eventu koji je organizovan u Las Vegasu, a trebalo mu je samo 100 sekundi da nokautira svog rivala.

Ali Walsh srušio je Isaiju Figuerou u povodu drugog kola regularne sezone Professional Fighters League (PFL 2), a sudija ga je proglasio pobjednikom tehničkim nokautom, čime je stigao do trećeg trijumfa u MMA karijeri.

PFL je strukturiran sa regularnom sezonom i doigravanjem. Tokom godine deset boraca iz svake težinske kategorije takmiči se za titulu, a Ali Walsh se bori u lakoj kategoriji.

Biaggio je jedno od dvoje djece Rashede Ali, jedne od kćeri (rođene 1970.) Mohameda Alija. Njegov mlađi brat Nico Walsh (22) je profesionalni bokser. On je neporažen u osam borbi, sa posljednjom pobjedom prošlog februara protiv Eduarda Ayale.

Ali Walsh se tek nedavno počeo baviti MMA-om, a ranije je bio srednjoškolska zvijezda u američkom fudbalu kojeg je igrao na univerzitetima California i UNLV.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve