Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

UEFA objavila listu najboljih

Nagrade će biti dodijeljene 29. avgusta uoči žrijeba grupne faze za evropska takmičenja.

Ponovo glamurozna ceremonija u Monte Karlu i opet izbor za fudbalera koji je ostavio najdublji trag u sezoni 2018/19! UEFA je objavila listu kandidata za najbolje igrače u Ligi šampiona i Ligi Evrope, a nagrade će biti dodijeljene 29. avgusta uoči žrijeba grupne faze za evropska takmičenja.

Evropska kuća fudbala je u etar izbacila kandidate (po tri) za najbolje po pozicijima, a uskoro se očekuje da objavi spisak od tri igrača za najboljeg fudbalera Evrope, koju je prošle sezone osvojio Luka Modrić.

Kandidati za najboljeg golmana su Alison (Liverpul), Mark Andre ter Štegen (Barselona) i Ugo Ljoris (Totenhem), u konkurenciji za defanzivca su Matijs de Liht (Ajaks/Juventus), Virdžil van Dajk i Trent Aleksander Arnold (Liverpul), za najuspješnijeg vezistu konkurišu Kristijan Eriksen (Totenhem), Frenki de Jong (Ajaks/Barselona) i Džordan Henderson (Liverpul), dok su kandidati za najboljeg napadača Lionel Mesi (Barselona), Sadio Mane (Liverpul) i Kristijano Ronaldo (Juventus).

Što se tiče kandidata za Ligu Evrope, UEFA je skratila spisak na samo tri igrača koji su u konkurenciji za najboljeg, a to su Eden Azar (Čelsi/ Real), Luka Jović (Ajntraht/Real) i Olivije Žiru (Čelsi).

A u izboru Uefe su učestvovala 55 novinara iz isto toliko zemalja članica evropske kuće fudbala, a Crnu Goru predstavlja urednik sportske redakcije Dnevnih novina Miloš Antić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve