Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Uči meča sezone: Luković upitan za Krku

Luković ima specifičnu mišićnu povredu, a dodatno mirovanje i vrijeme za oporavak zahtijeva i oštećenost krvnog suda noge. Zbog toga će oporavak biti gotovo izvjesno duži od prvobitno planirane tri sedmice od povreda 13. septembra koju je zadobio na meču sa Sutjeskom u polufinalu Kupa Crne Gore

Pitanje je da li će startni centar Mornara Uroš Luković moći da zaigra ovog vikenda, u duelu protiv Krke u Baru. U tom meču Mornar ima obavezu da pobijedi, ukoliko želi da sačuva nade za plasman u ABA plej-of.

Luković, Foto: KK Mornar/Media Pro

Luković ima specifičnu mišićnu povredu, a dodatno mirovanje i vrijeme za oporavak zahtijeva i oštećenost krvnog suda noge. Zbog toga će oporavak biti gotovo izvjesno duži od prvobitno planirane tri sedmice od povreda 13. septembra koju je zadobio na meču sa Sutjeskom u polufinalu Kupa Crne Gore.

Koliko je Luković bitan za Mornar, pokazao je poraz u derbiju od Budućnost Volij a u ponedj elj ak u Podgorici (93:88). Utisak je, daje za dobru igru centarske linije, ali i sigurnost i samopouzdanje igrača spoljnje linije, prisustvo Lukovića na terenu izuzetno bitno.

Mornar će u subotu u Baru, od 17 časova, protiv Krke igrati sa apsolutnim imperativom pobjede i kao favorit, u 21. kolu ABA lige.

U ovom trenutku se čini, da je u krugu timova koji se bore za plej-of, ključni meč koji će Primorska igrati u nedjelju na gostovanju već “otpisanom” Zadru.

Prvak Slovenije, Primorska, ima bolji međusobni skor od Mornara, a u posljednjem kolu kao domaćin će igrati protiv Igokee.

Varijanta koja Baranima odgovara za prolaz je, interesantno, da sve tri ekipe koje trenutno imaju 12 pobjeda, (Mornar, Primorska, Cedevita Oiimpija) ostvare po dvije pobjede u posljednja dva kola – jer Pavićevićev tim ima najbolji skor u međusobnom “trouglu”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve