Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

U Minhenu se slavi, Borusija se polako oprašta od osvajanja Bundeslige

Borusija Dortmund polako gubi korak za Bajernom na vrhu tabele. Prošle sedmice su imali zaostatak od jednog boda, a nakon poraza u Klasikeru i današnjeg kiksa protiv Bohuma, ''milioneri'' za prvim mjestom zaostaju već šest bodova

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 15. kola njemačke Bundeslige.

Borusija Dortmund polako gubi korak za Bajernom na vrhu tabele. Prošle sedmice su imali zaostatak od jednog boda, a nakon poraza u Klasikeru i današnjeg kiksa protiv Bohuma, ”milioneri” za prvim mjestom zaostaju već šest bodova.

Naime, Bohum je dočekao Borusiju koja je na kraju spašavala bod. Poveli su domaći u 40. minuti golom Poltera iz penala, a u 85. minuti Brendt donosi bod gostima. U 54. minuti je zbog ofsajda poništen gol Volfa zbog ofsajda. Da su tada postigli go, Borusija je možda mogla i do sva tri boda, no šta bi bilo kad bi bilo…

Bajern je na svom terenu dočekao Mainc i napravio takozvani prelaz iz dva u jedan. Onisivo je doveo goste u vođstvo, no u drugom poluvremenu preokret i pobjedu ”bavarcima” donose Koman i Musiala.

Hofenhajm je duboko u sudijskoj nadoknadi slavio protiv Frajburga 1:2. Raum je doveo goste u vođstvo već u 3. minuti, a u 21. Šloterbek vraća stvari na početak. Najveću šansu za domaće propustio je Grifo koji promašuje penal u 62. minuti, a u 95. minuti Ričards na asistenciju Rauma donosi veliku pobjedu gostima.

Herta je s minimalnih 1:0 slavila protiv Arminije. Gol vrijedan tri boda postigao je crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić u 53. minuti utakmice.

Lajpcig je produžio agoniju Borusije Menhengladbaha. Gvardiol i Silva su pogađali za vođstvo od 2:0 na poluvremenu, u 88. minuti Bensebaini vraća kakvu takvu nadu gostima, no Nkunku i Henričs u sudijskoj nadoknadi pogađaju za visokih 4:1.

Bundesliga, 15. kolo:

Bayern 2:1 Mainz;

Bochum 1:1 Borussia Dortmund;

Freiburg 1:2 Hoffenheim;

Hertha 1:0 Arminia;

Leipzig 4:1 Borussia Monchengladbach.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve