Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

TS Kosova prijavio tim Srbije zbog ”Veseli se srpski rode”

List ''Koha Ditore'' navodi da je pjesma Danice Crnogorčević ''Veseli se srpski rode'' u kojoj se pominju Prizren i Rumija „neonacistička“ i da tim Srbije mora da bude kažnjen zbog provokacija

Teniski savez Kosova prijavio je Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentaciju Srbije zbog pjesme koja je pratila izlazak srpskih tenisera na teren pred meč četvrtfinala protiv Velike Britanije.

Podsjetimo, čuveni velikosrpski nacionaslita i antivakser Novak Đoković i teniska reprezentacija Srbije šokirali su sinoć javnost kada su uz melodiju ratnohuškačke, nacionalističke tužbalice “Veseli se srpski rode”, izašli na teren i duel sa Velikom Britanijom u Dejvis kupu u Malagi.

Ova pjesma je popularna među srpskim ultranacionalistima, i postala je nezvanična himna ove zemlje, iako poziva na pripajanje Kosova i novo krvoproliće u regionu.

List „Koha Ditore“ navodi da je pjesma Danice Crnogorčević „Veseli se srpski rode“ u kojoj se pominju Prizren i Rumija „neonacistička“ i da tim Srbije mora da bude kažnjen zbog provokacija.

„Nevjerovatno je da se takve provokacije neonacističkim pjesmama dešavaju na velikim sportskim dogašajima, posebno na Dejvis kupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovu provokaciju države Kosovo“, nevedeno je u saopštenju Teniskog saveza Kosova.

Dalje se u saopštenju navod da će TSK u saradnji sa državnim institucjama podnijeti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komitetu i svim drugim relevantnim institucijama.

TSK dodaje da ovo „nije prvi prestup“ Novaka Đokovića koji je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“ ali i da se oglašavao povodom sukoba do koga je došlo u Banjskoj 24. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
24.11.2023-20:47 20:47

Koliko je mali korak od idola do idiota i od čovjeka do majmuna
SVAKA posrbica mora da dokazuje da je veći srbin od četnoka

Hercegnovl
25.11.2023-06:18 06:18

Nikola je primjer Koliko je mali korak od covjeka do majmuna .