Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Totenhem isprašio Njukastl

Everton nakon pobjede proiv Čelsija i sa minusom od 10 bodova bježi iz opasne zone .

Fudbaleri Totenhema prekinuli su niz loših rezultata pošto su danas kao domaćini savladali Njukasl rezultatom 4:1.

Heroj Totenhema bio je dvostruki strijelac Rišarlison, koji se vratio u formu nakon povrede, dok je Son upisao dvije asistencije.

Totenhem je krenuo silovito i u 26. minutu je poveo, Son je prošao po boku, vratio pas kroz peterac, a tamo je na pravom mjestu bio Udogi za 1:0.

Son je i u 38. minutu pokazao koliko mu više odgovara kada igra na lijevom krilu, prelako je prošao Tripijea i kao na tacni proigrao Rišarlisona za 2:0.

Mogao je Totenhem lako i do trećeg gola, ali je Džoson u finišu promašio još jednu lijepu priliku za 3:0.

Totenhem je nastavio da melje i u nastavku. Na isteku časa igre, Pedro Poro je poslao sjajnu loptu koju je dočekao Rišarlison koji je matirao loše postavljenog Dubravku za 3:0.

Edi Hau je pokušao izmjenama da promijeni dešavanja na terenu, ali Njukasl je danas bio potpuno dotučen.

U finišu utakmice Son je ponovo pobjegao, natjerao je Dubravku da ga obori i napravi jedanaesterac, a upravo je kapiten Totenhema uzeo loptu i pogodio sa 11 metara za ogromnih 4:0.

Do kraja je Totenhem mogao i do petog gola da su Skip i Son bili malo precizniji, Dubravka je imao sreće da ne pukne “petarda” u njegovoj mreži.

U nadoknadi vremena Njukasl je uspio da dođe makar do počasnog gola, poslije greške odbrane Totenhema, Vilson je proigrao Džoelintona koji je savladao Vikarija za 4:1.

Koliko je Luton neugodan protivnik za favorite u Premijer ligi se vidjelo protiv Liverpula kojeg je zakinuo za dva boda, Arsenala koji ga je savladao tek u sudijskoj nadoknadi, a da ništa nije slučajno vidjelo se i u duelu sa Mančester sitijem.

Jedan od glavnih kandidata za ispadanje je mučio u aktuelnog šampiona, ali tim Pepa Gvardiole je ovog puta nekako našao način da pobijedi – 2:1 i prekine seriju od četiri neuspjeha u kojoj je imao tri remija i poraz.

Siti se tako vratio trijumfima nakon više od mjesec – do danas u prvenstvu nije slavio od 4. novembra i goleade protiv Bornmuta na “Etihadu” (6:1).

Pep Gvardiola sigurno ni sada nije zadovoljan, “građani” su daleko od prave forme, a bez Erlinga Halanda dugo i nisu bili opasni po gol Lutona…

U prvom poluvremenu je najbolju šansu propustio Hulijan Alvares, a u finišu je domaćin stigao do vođstva – savršen centaršut Androsa Taunsenda je u gol pretvorio Ilajdža Adebajo, pa je Siti bio u velikom problemu.

U nastavku je Siti, ipak, došao na svoje, i to je uradio u razmaku od svega tri minuta.

U 62. je Bernardo Silva majstorski pogodio dalji ugao za 1:1, a već u 65. je preokret donio Džek Griliš…

Gvardiolin tim je tako zadržao korak za trećeplasiranom Aston Vilom za kojom kasni dva boda. Ima tri manje od Arsenala, te četiri od lidera Liverpula.

A Čelsi je po ko zna koji put podbacio.

“Plavci” su nadigrani na “Gudison parku”, dok Everton pokazuje da uprkos svemu – pogotovo kazni od 10 bodova koju mu je izrekla Premijer liga – nema namjeru da odustane od borbe za opstanak.

“Karamele” su pobijedile 2:0, tri boda su im donijeli Abdulaje Dukure i 20-godišnji napadač Luis Dobin… Evertonu je ovo treća pobjeda zaredom, četvrta u posljednjih pet mečeva i ukupno sedma.

U malom londonskom derbiju nije bilo dileme – Fulam je deklasirao Vest Hem 5:0, istim rezultatom kojim je prije nekoliko dana sa “Krejven kotidža” ispratio Notingem forest.

Pet različitih strijelaca su imali “kotidžersi” – mrežu su tresli Raul Himenes, Vilijan, Tosin Adarabiojo, Hari Vilson i Karlos Vinisijus.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve