Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Tomislav Đinović obezbjedio evropsku bronzu

Đinović je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 60 kilograma pobijedio Francuza Amrauia Lunea 5:0.

Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u polufinale i obezbijedio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Đinović je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 60 kilograma pobijedio Francuza Amrauia Lunea 5:0.

Đinović je u četvrtfinalu eliminisao Mađara Armanda Kruzita Kovača.

Član Bokserskog kluba Zlatičanion osigurao je prvu medalju za muški seniorski boks u nezavisnoj Crnoj Gori.

“Francuz je iskusan i srebrni sa prethodnog šampionata Evrope, ali Bato nije dao 100, već 200 odsto. Nevjerovatna želja i ritam koji je nametnuo su dali rezultat. Ali i uzeli danak, jer je izuzetno umoran. On još nema iskustva da sačuva snagu za naredni meč i isuviše je rizikovao u trećoj rundi. A meč za ulazak u finale je već sjutra. Loša je okolnost i da je njegov meč bio posljednji u popodnevnom programu, ali on će sigurno u svakom meču dati sve od sebe. Tako je i osvojio turnir ‘Beogradski pobednik’ sa četiri efektne pobjede” kazao je trener reprezentacije Crne Gore i BK Zlatičanin, Momčilo Zlatičanin.

Njegov rival u sjutrašnjem polufinalu biće Rus Vsevolod Šumkov.

Stefan Savković nije uspio da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u polusrednjoj kategoriji, pošto je jednoglasno izgubio od boksera iz Srbije, Jovana Nikolića.

Crnogorski reprezentativac je odlično ušao u meč, sa mnogo više znanja skupljao je poene i dobio prvu rundu. U drugoj je stao, izgubio je sa identičnih 4:1 a u trećoj je Nikolić bio aktivniji, skratio distancu i bolje se snalazio u boksu iz klinca i zasluženo je dobio na svih pet sudijskih lista.

Ni kapiten Petar Marčić nije uspio da nađe rješenja za drugog favorita, Francuza Cesara Jođerlina u poluteškoj. Bokser BK Budva je od istog rivaal, zlatnog sa Evropskog prvenstva do 22 godine u Podgorici, izgubio na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Italiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve