Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Tivat: Školica Sportikus nastavila s treninzima

Trenutno broje 45 članova, a kako jenjava epidemija gripa očekuju povratak još desetak članova.

Školica sporta „Sportikus“ krajem januara nastavila je sa redovnim treninzima, a sastavljena je od dvije uzrasne grupe djece, predškolci (4 i 5 god.) i školarci (6 do 9 god.).

Foto: Radiotivat.com

Trenutno broje 45 članova, a kako jenjava epidemija gripa očekuju povratak još desetak članova.

“Trenutno se rade poligoni i vježbe za razvoj motorike, vježbe za prevenciju deformiteta stopala, nogu i kičme i širok spektar elementarnih igara, koje su djeci najzabavniji dio. Pored ovoga, starija grupa tokom februara mjeseca vježba osnove rukometa, a nastaviće sa osnovnim tehničkim elementima košarke, fudbala i odbojke, tokom narednih mjeseci”, istakao je Vladimir Stevović jedan od trenera i osnivač školice.

Što se tiče aktivnosti mimo redovnih treninga, planirano je više boravka u prirodi, kao i organizacija lakših pješačkih tura po Vrmcu, poput ove koju su realizovali proteklog vikenda od Gornje Lastve do Svetog Vida. Takodje, treninzima na otvorenom planirano je obiljezavanje Međunarodnog dana sporta i drugih važnih datuma.

Kako je Stevović istakao, uslovi za sprovođenje programa školice u sali Knightsbridge škole su odlični, od same sale i svlačionica, do gimnastičkih sprava, strunjača i velikog broja sportskih rekvizita.

Sa djecom rade profesori fizičkog vaspitanja, Vladimir Stevović, Djordje Arnaut i Gorana Pervan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve