Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Tipsarević: Ne prodajem maglu, Novak je najbolji svih vremena

Nekada osmi teniser planete je bio jasan u konstataciji da kada je "velika trojka" na vrhuncu – najbolji je Novak

Srpski teniser Janko Tipsarević kazao je da je njegov zemljak Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Foto: Twitter

“Novak je najbolji teniser svih vremena. (To kažem) ne da ja prodajem maglu, već je jako bitno da ljudi pogledaju statistiku za ovih deset godina – ko je šta radio, ko je osvojio najveći broj turnira… Trenutno, u 2019. godini, gledajući statistiku, Rodžer (Federer) ima najviše Gren slemova, posle njega ide Nadal, tako da je i to potrebno da bi Novak bio internacionalno priznat”, izjavio je Tipsarević.

Nekada osmi teniser planete je bio jasan u konstataciji da kada je “velika trojka” na vrhuncu – najbolji je Novak.

“Igrao sam protiv svih, znam ko kako igra od njih kada je najbolja verzija sebe i, uz dužno poštovanje Nadala i Federera… Znam da ovo subjektivno gledam, ali Novak Đoković, u izolovanom incidentu, je najbolji teniser svih vremena”, objašnjava Tipsarević.

Srpski teniser misli da je potrebno vremena da se teniski navijači naviknu na eru posle Đokovića, Federera i Nadala.

“Mislim da predstoji težak period za internacionalni tenis, što smo vidjeli i u ostalim sportovima gdje je televizijski rejting NBA je opao kada se Majkl Džordan povukao, isto je bilo kada je Majkl Šumaher prestao da vozi, Tajson… Velikani bilo kog sporta kada izdignu sport na drugi nivo potrebno je vremena, treba da se teniski fanovi naviknu da neki Cicipas ili Zverev ili ko god bude taj velikan”, rekao je Tipsarević.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve