Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Teški dani za Vardar: Otišao bogati Rus, igrači dobili ispisnice!

Naime, bogati Rus odlučio je da ode i napisao otvoreno pismo u kome je poručio makedonskim vlastima da se pobrinu o tom velikanu

Rukometni klub Vardar iz Skoplja je prije dvije godine bio šampion Evrope, a sada je ostao bez finansijera, Rusa Sergeja Samsonenka.

Foto: RK Vardar

Naime, bogati Rus odlučio je da ode i napisao otvoreno pismo u kome je poručio makedonskim vlastima da se pobrinu o tom velikanu.

„Od sedam godina u sportu, ovo je treća godina kako se mučim iz dana u dan u finansiranju kluba stalnim pozajmljivanjima i zaduživanjima. Osim toga, imam u svojoj kompaniji više od 5.000 zaposlenih, tu su i njihove porodice i ne želim da ih ugrožavam konstantno uzimajući novac za sport. Prihodi kluba od EHF-a i sponzora nijesu ni deset posto onoga što dajem svake godine u budžet. Dobijao sam obećanja da će doći pomoć, ali teče sedma godina, a pomoć ne dolazi. To je razlog zašto neću moći da finansiram Vardar od sljedeće sezone”, napisao je Samsonenko.

Iako je Vardar prije nekoliko dana izborio plasman na fajnal for Lige šampiona, ispostavilo se da će taj turnir biti labudova pjesma za crno-crvene. Svi igrači skopskog tima su tokom nedjelje dobili ispisnice! I svi su već pronašli nove klubove, što im i nije bilo teško, jer je riječ o nekima od najboljih rukometaša Evrope.

“Svi rukometaši Vardara već su dobili ispisnice i traže nove klubove”, izjavio je Timur Dibirov, as makedonskog prvaka i tom rečenicom, kao presudom, stavio tačku na sudbinu kluba.

Ostalo je da ekipa odigra fajnal for, a u polufinalu se sastaje sa Barselonom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve