Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Terzić poslije majstorije u crnogorskom derbiju: Mnogo mi znači gol, ulog je bio ogroman

Sutjeska je na pol poziciji u prvenstvu, pa je Kup bio šansa da Budućnost sezonu završi trofejom

Vasilije Terzić dao je pogodak u pobjedi Budućnosti nad Sutjeskom 3:0, koji je “plave” približio plasmanu u finale Kupa Crne Gore.

Obradovao ga je gol, naročito jer je ekipa na kraju slavila ubjedljivim rezultatom.

“Naravno da mi je drago zbog pogotka. Znači mi puno, jer gol u našem najvećem derbiju ima dodatnu težinu, posebno u važnoj utakmici kakva je polufinale Kupa. Međutim, kada se sve završilo i kada su se slegli utisci, najvažnije je da smo kao ekipa svi bili odlični i najmanje je bitno ko je postigao golove”, rekao je Terzić za sajt podgoričkog kluba.

Sutjeska je na pol poziciji u prvenstvu, pa je Kup bio šansa da Budućnost sezonu završi trofejom.

“Ulog prije početka je bio ogroman, sigurno je nama utakmica protiv Sutjeske bila najznačajnija u dosadašnjem dijelu sezone, jer nam je rival odmakao u šampionatu i cilj nam je da odbranimo Kup. Ušli smo odlično u meč, uspostavili našu igru, kontrolisali utakmicu na način na koji nama odgovara, odigrali vjerovatno najbolju utakmicu u sezoni i na kraju smo mogli i ubjedljivije da slavimo”.

I pored velike prednosti, revanš u Nikšiću za Terzića nije formalnost.

“Imamo veliku prednost, tri gola su lijepa zaliha, ali u revanš moramo da uđemo sa razmišljanjem kao da je 0:0. Vjerujem da ćemo i u Nikšiću odigrati dobru utakmicu, nadam se da ćemo odbraniti stečenu prednost i plasirati se u finale”.

U nedjelju “plave” čeka prvenstveni duel na terenu Podgorice.

“Podgorica je u teškoj situaciji, gori joj pod nogama, mora napasti trijumf, tako da je pred nama jedan izazovan meč. Naš cilj se uvijek zna – to je pobjeda. Bilo bi dobro da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu, nastavimo seriju u kojoj se nalazimo kako bi u što boljoj formi dočekali finiš sezone”, zaključio je Terzić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve