Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ten Hag se odriče šest igrača Manchester Uniteda vrijednosti 250 miliona eura

Kako se navodi, Ten Hag je odlučio da više neće računati na štopera Harryja Maguirea, Anthonyja Martiala, Jadona Sancha, Deana Hendersona, Brandona Williamsa i Alexa Tellesa

Britanski mediji pišu da se menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag odlučio odreći usluga šestorice igrača, koje su Crveni đavoli u prošlosti platili blizu 250 miliona eura.

Kako se navodi, Ten Hag je odlučio da više neće računati na štopera Harryja Maguirea, Anthonyja Martiala, Jadona Sancha, Deana Hendersona, Brandona Williamsa i Alexa Tellesa.

Crveni đavoli su za vikend izgubili od Newcastlea rezultatom 2:0 i tako pali na peto mjesto na tabeli Premiershipa, pa su ozbiljno ugrozili šanse da naredne sezone igraju u Ligi šampiona i zbog toga je Ten Hag već sada donio neke odluke s kojima će započeti velike promjene u igračkom kadru.

Navodi se da je rekao kako na spomenute igrače neće računati naredne sezone, a riječ je o igračima za koje su Crveni đavoli ukupno platili 250 miliona eura.

Najveće iznenađenje je svakako da se na ovoj listi nalazi Jadon Sancho, igrač kojeg su Crveni đavoli platili 85 miliona eura, a koji nije ispunio očekivanja navijača i daleko je od forme koju je imao u Borussiji Dortmund.

Naredne dvije utakmice Manchester United će igrati protiv Brentforda i Evertona na svom Old Traffordu i bit će to odlična prilika da uhvate pravu formu pred mečeve protiv Seville u četvrtfinalu Evropske lige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve