Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Svjetski kup: Tignes Be slavio i u Hohfilcenu

I pored jednog promašaja, aktuelni pobjednik Svjetskog kupa, došao je do svoje 40. pobijede, sa vremenom 25 minuta, sedam sekundi i osam desetinki

Norvežanin Johanes Tignes Be (26) ostvario je i drugu pobjedu u trećoj trci Svjetskog kupa 2019/20. On je slavio u sprintu na deset kilometara, u austrijskom Hohfilcenu.

Tignes Be, Foto: Zimbio.com

I pored jednog promašaja, aktuelni pobjednik Svjetskog kupa, došao je do svoje 40. pobijede, sa vremenom 25 minuta, sedam sekundi i osam desetinki.

Drugu poziciju zauzeo je Francuz Simon Destio, koji je takođe imao jedan promašaj i samo 7,8 sekundi zaostatka za Norvežaninom. Treća pozicija pripala je Rusu Aleksandru Loginovu, koji je uz perfektno gađanje imao 14,6 sekundi zaostatka.

Na četvrtoj poziciji našao se još jedan „bezgriješni” Rus, Matvej Jelisejev (26) sa 20,6 sekundi zaostatka, petoplasirani je bio Italijan Lukas Hofer (+20,8), a šestoplasirani Norvežanin Tarjei Be, sa dva promašaja i samo 23,4 sekunde u plusu.

Legendarni Francuz Martan Furkad završio je trku na destom mjestu sa 38,8 sekundi zaostatka i čak dva promašaja.

U subotu je na programu potjera na 12,5 kilometara.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodi Norvežanin Johanes Tignes Be sa 151 bodom, a drugoplasirani je Francuz Simon Destio sa 135, a trećeplasirani njegov zemljak Martan Furkad sa 131 bodom. Iza njega je Tarjei Be sa 130, dok je na petoj poziciji Matvej Jelisejev sa 125 bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve