Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Štutgart srušio Borusiju i izjednačio se sa Bajernom na drugom mjestu

Na ''Signal Iduna parku'' je bilo 1:0 za goste, a jedini gol je postigao Serhu Girasi u 64. minutu

Bajern je opet potonuo, poslije 2:0 izgubio 3:2 na gostovanju Hajdenhajmu, Bajer stigao na tri boda od titule, ali će se 28. kolo Bundeslige pamtiti i po Štutgartu i Serhuu Girasiju.

Napadač iz Gvineje je u derbiju kola na gostovanju Borusiji Dortmund dao jedini gol u 64. minutu, pa su se “švabe” izjednačile sa Bajernom na 2. mjestu.

Girasiju je to bio 24. gol u Bundesligi ove sezone, čime je na 2. mjestu liste najboljih strijelaca u “ligama petice” sustigao Kilijana Mbapea, a umakao Lautaru Martinesu.

Ispred njih je samo Hari Kejn, koji je danas upisao 32. pogodak u šampionatu Njemačke, ali će ostati upisan kao jedan od najvećih “luzera” u istoriji fudbala. Ni sa Bajernom, bar za sada, neće osvojiti trofej, a došao je u klub koji je u prethodnih devet sezona bio apsolutni vladar Njemačke…

I dok je Štutgart sve bliže povratku u Ligu šampiona nakon 15 godina, “milionerima” sada “visi” plasman u elitu. Tim Edina Terzića je pao na 5. mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao Lajpcig, ali i slabijom gol-razlikom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve