Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Startuje najjača fudbalska liga: Mogu li Arsenal ili Liverpul zaustaviti Mančester siti?

Upravo je Arsenal bio najviše izdašan kada su transferi u pitanju, potrošili su preko 230 miliona eura, a sezonu otvaraju protiv Notingem Foresta u subotu

Branilac titule Mančester siti večeras otvara novu sezonu Premijer lige utakmicom protiv Barnlija.

Nakon istorijske prethodne sezone u kojoj su osvojili trostruku krunu, fudbaleri Mančester sitija u novoj sezoni jure svoju četvrtu uzastopnu titulu šampiona Premijer lige.

U susret novoj sezoni, timovi Premijer lige potrošili su preko 1.8 milijardi eura kako bi se što bolje pripremili za novu sezonu i povećali šanse da ostvare unaprijed zacrtane ciljeve.

Upravo je Siti potrošio najmanje od velike petorke, oko 119 miliona po procjeni Transfermarkta. Tim je odlaske Ilkaja Gundogana i Rijada Mareza nadoknadio dovođenjem tandema Hrvatske reprezentacije, Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

Trener Pep Gvardiola spušta očekivanja pred novu sezonu, smatrajući da je nemoguće ponoviti uspjehe iz prošle, rekavši da je prošla godina jedna u životnom vijeku.

Arsenalova prošla sezona je bio izvanredna, vodili su trku za šampiona tokom većeg dijela godine, ali na kraju je ponestalo snage da se prati ubitačni ritam igara koje je Siti nametnuo, čime su završili sezonu na drugom mjestu.

Upravo je Arsenal bio najviše izdašan kada su transferi u pitanju, potrošili su preko 230 miliona eura, a sezonu otvaraju protiv Notingem Foresta u subotu.

U novi pohod na titulu ulaze pojačani Deklanom Rajsom, koji je došao iz Vest Hema, Havercom iz Čelsija i Timberom iz Ajaksa. U nedjelju su savladali Siti na penale u Komjuniti šildu, tako da ulaze optimistično u izazove koji slijede.

Mančester Junajted igra tek u ponedjeljak svoju prvu utakmicu u novom izdanju Premijer lige. Prošlu sezonu su završili na trećem mjestu, ali ni blizu gradskom rivalu koji je osvojio titulu.

Junajted je takođe trošio tokom prelaznog roka, blizu 200 miliona je odvojeno za pojačanja. Doveli su golmana Onanu iz Intera, Haverca iz Čelsija, a za danskog napadača Rasmusa Hojlunda izdvojili su čak 72 miliona, za koje postoji nesigurnost da li će biti opravdani igrama na terenu.

Najveći derbi prvog kola igraće Čelsi i Liverpul u nedjelju. Obje ekipe doživjeli su veliki pad u formi prethodne godine, prije svega Čelsi koji je tek završio kao 12, tako da će u novoj sezoni oba tima gledati da se vrate u vrh Premijer lige. Međusobni duel u prvom kolu im neće olakšati ni malo posao.

Ovih dana oba tima se nalaze u borbi za Kaiseda, činilo se da je sve bilo dogovoreno i da će igrač pojačati Liverpul, međutim, ako se može vjerovati engleskim medijima, njegova želja je izričito samo igranje u dresu Čelsija.

Njukasl će u narednoj sezoni igrati u Ligi šampiona, ali je pitanje da li će posao urađen tokom ljeta biti dovoljan da se rezultati ponove i ove godine, posebno sa pojačanjima u nekim drugim ekipama. Njukasl otvara sezonu u subotu protiv Aston Vile.

U Totenhemu i dalje traje saga oko odlaska Harija Kejna, navodno je klub konačno popustio i spreman je da proslijedi svog najboljeg igrača u Bajern iz Minhena. Prvi meč sezone igraju na gostovanju Brenfordu u nedjelju, vidjećemo da li će do tada biti konačnog rješenja Kejnovog statusa.

Glavni kandidati za ispadanje biće Everton, Vest Hem, Vulverhempton, kao i novopridošlice u najviši rang Šefild i Luton.

Sezona koja nosi sa sobom mnogo pitanja i odgovora, a čast da je otvore imaće igrači Barnlija i Mančester sitija večeras od 21 čas.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve