Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Srđan Radonjić direktor omladinske škole Budućnosti

U Budućnosti je radio i kao pomoćni trener u sezoni 2014/2015, a koordinator mlađih selekcija je bio od 2018. do 2020. godine kada je vodio omladince i mlađe kadete osvajavši trofeje.

Srđan Radonjić je novi direktor Omladinske škole fudbalskog kluba Budućnosti, saopteno je na zvaničnoj stranici podgoričkog kluba.

Radonjić je nekadašnji kapiten Budućnosti koji je dres podgoričkog kluba nosio na početku i zalasku karijere (1999/2000, 2011/2012, 2013/2014),

U Budućnosti je radio i kao pomoćni trener u sezoni 2014/2015, a koordinator mlađih selekcija je bio od 2018. do 2020. godine kada je vodio omladince i mlađe kadete osvajavši trofeje.

Radonjić je svoj prethodni mandat u Budućnosti završio kao pomoćnik Mladena Milinkovića u sezoni 2020/2021.

Radonjić kaže da se nada da će nedostatke brzo poboljšati i da će više dječaka iz škole buti u prvom timu.

“Vratio sam se na meni dobro poznato mjesto, jer sam radio kao koordinator Omladinske škole Budućnosti, ujedno bio i koordinator kluba ispred FSCG. Direktor Omladinske škole je slična funkcija, s tim što sada imam mnogo veću slobodu u donošenju odluka, a to sa sobom donosi i veću odgovornost. Nadam se da ćemo neke vidljive nedostatke brzo poboljšati i riješiti, a najbitnije od svega je da što više dječaka iz škole bude u prvom timu”, rekao je Radonjić.

Radonjić je svjestan da se proteklih godina nije dobro radilo u crnogorskom fudbalu i da su posljedice nemara i veoma loši rezultati klubova na međunarodnoj sceni.

“Primarni cilj je da se što više dječaka priključi prvom timu, a na to smo u prethodnom periodu od kada sam tu – stavili akcenat. Često su omladinci i kadeti trenirali sa prvim timom, a to je odmah znak da su na skeneru šefa stručnog štaba Mladena Milinkovića. I sportski direktor Andrija Delibašić, i trener Milinković, kao i ja iz dana u dan pratimo treninge mlađih kategorija i ne želimo ništa da propustimo. Na svim tim momcima je da se zalaganjem i ponašanjem nametnu, a klub će im sigurno dati šansu ukoliko je zasluže. Primjera je mnogo, a posljednji u nizu je Vasilije Adžić”.

Novi sportski direktor omladinske škole Budućnosti kaže da će se škola posvetiti najmlađima.

“Omladinska škola Budućnosti će se do tančina posvetiti najmlađima. Škola fudbala FK Budućnost Podgorica počinje sa radom 2. septembra, kada će biti odrađen i prvi trening na našem Kampu na Starom aerodromu i kada će biti izvršen upis. Na svakom narednom treningu će biti omogućen dodatni upis svakome ko želi da nam se pridruži”, rekao je Srđan Radonjić.

Veći broj međunarodnih utakmica, učešće na turnirima i razmjena iskustava sa kvaliteniim klubovima iz Evrope i regiona su način da se kvalitet popravi.

“Pokušaćemo da posjećujemo turnire, da šaljemo našu djecu u najkvalitetnijem sastavu, jer je to mjerilo i velika pozornica kako bismo vidjeli na kom su nivou djeca iz naše Omladinske škole. Znamo da naša Prva liga nema određeni kvalitet, da ne pričamo o mlađim kategorijama i onda taj omladinski fudbal zna da nas zavara, a turniri mogu da budu prava provjera. Potrudićemo se da se vratimo raznim turnirima, jer Budućnosti pripada da igra sa ekipama iz bivše Jugoslavije. Moramo da vidimo i da znamo gdje su naša djeca u odnosu na vršnjake iz regiona i da li su spremni za nešto više”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve