Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ISTORIJSKI USPJEH CRNE GORE: Slijedi Litvanija i borba za prvo mjesto

U utorak će izabranici Boška Radovića u meču protiv Litvanije igrati za prvo mjesto u grupi, što bi bilo više od očekivanog, ali valja se nadati iznenađenju. 

Sa dvije rutinske pobjede protiv Meksika i Egipta košarkaška reprezentacija Crne Gore obezbijedila je drugo mjesto u grupi i Glavnu fazu Svjetskog prvenstva.

Čekala se zvanična potvrda, a ona je stigla nakon pobjede Litvanije nad Meksikom (96:66). Ogroman rezultat i najveći uspjeh u istoriji crnogorske košarke!

U utorak će izabranici Boška Radovića u meču protiv Litvanije igrati za prvo mjesto u grupi, što bi bilo više od očekivanog, ali valja se nadati iznenađenju.

“Najvažnije je da smo skoro zvanično obezbijedili plasman u glavnu fazu, što je bio primarni cilj uoči Svjetskog prvenstva. Ponovo je bilo mnogo grešaka, rivalu smo dozvolili dosta lakih poena, kao i u prvoj utakmici. Nismo popravili te neke stvari, koje su nam se dešavale i u susretu sa Meksikom. Nadam se da ćemo protiv Litvanije odigrati najbolji meč na prvenstvu, jer ukoliko budemo na nivou kao danas ili protiv Meksika, onda to neće biti dovoljno”, izjavio je Ivanović.

Crna Gora se za dva dana sastaje u derbiju grupe sa Litvanijom i u slučaju pozitivnog rezultata u tom meču može da se i nada plasmanu u četvrtfinale Mundobasketa.

Krilni centar naše reprezentacje Nemanja Radović kazao je nakon pobjede nad Egiptom da je naš tim imao osicilacija u igri, ali da je najvažnija na kraju pobjeda.

“Imali smo ove dvije utakmice u glavi i znali smo da moramo da ih dobijemo, pripremali smo se sa njih. Imali smo dosta osicilacija u igri ali najvažnije je da smo izvukli pobjedu. Ostala je posljednja utakmica sa Litvnijom, koja je kvalitetan tim i jak protivnik, košarkaška zemlja. Moramo da se dobro spremimo, da odigramo dobru utakmicu i da probamo da im pariramo”, kazao je Radović.

Kapiten Mursije je ponovio da je Crna Gora ostvarila cilj plasmanom u drugu fazu i osvajanjem drugog mjesta, ali i da ekipa želi više ukoliko se ukaže prilika u Manili.

“Ostvarili smo taj cilj, plasirali smo se u drugu fazu, Lakše je, mislim da ćemo lakše da pripremimo utakmicu protiv Litvanije nego protiv Meksika i Egipta, jer su to ekipe koje igraju atipičnu košarku. Srećni smo što smo prošli drugu rundu, ostajemo sa nogama na zemlji, probaćemo da pripremimo utakmicu i da odigramo najbolje što možemo sa Litvanicma”, zaključio je naš reprezentativac.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve