Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Simonović u klubu koji je proslavio leteći Majkl: Poziv iz Čikaga veliki stimulans za moju karijeru

Mladi igrač Mege presrećan je što su ga baš izabrali “bikovi”, klub velike tradicije i višestruki NBA šampion. Svjestan je da će obući dres koji su u prošlosti nosili Majkl Džordan, Skoti Pipen, Toni Kukoč, Stiv Ker, Denis Rodman…

Crnogorska košarka dobila je veliko priznanje na nedavnom NBA draftu – supertalentovani Marko Simonović izabran je od Čikaga kao 44. pik na draftu i za godinu bi trebalo da zaigra u najjačoj ligi na svijetu.

Simonović, Foto: Mega

Mladi igrač Mege presrećan je što su ga baš izabrali “bikovi”, klub velike tradicije i višestruki NBA šampion. Svjestan je da će obući dres koji su u prošlosti nosili Majkl Džordan, Skoti Pipen, Toni Kukoč, Stiv Ker, Denis Rodman…

“Svako ko prati košarku zna koji su igrači nosili dres Čikaga i kakav je to klub. Sama činjenica da su me izabrali “bikovi” veliki je stimulans za mene”, rekao je Simonović na početku razgovora za CdM.

 

Neposredno uoči drafta pojavila se informacija da Simonović neće ove godine pokušati da dobije poziv jednog od klubova iz NBA lige.

“Mjesec i po prije drafta NBA ekipe su odlučile da imaju sastanke igračima koji bi mogli da budu draftovani. Mene je zvalo dosta ekipa, među kojima je bio i Čikago. Bila je i informacija da ćemo nas trojica iz Mege odustati od drafta, ali su iz Čikaga odlučili da me draftuju i tu se situacija za mene promijenila. Napravili smo dogovor. Oni su odlučili da ostanem do kraja sezone u Evropi, odnosno u Megi i da se potom preselim u Čikago i nadam se zaigram za taj tim”, ističe crnogorski reprezentativac.

Priznaje da je odmalena čekao ovaj trenutak.

“Vidim sebe u NBA ligi, to mi je san iz djetinjstva. Svakog dana se trudim da budem sve bolji. Presrećan sam što me Čikago draftovao i što sam bio 44. pik. Polako su snovi počeli da se ostvaruju”, kazao je Simonović.

Dolazak u Megu bio je najbolji potez u dosadašnjoj karijeri.

“I dalje sam ugovorom vezan sa Cedevita Olimpiju, ali su oni nakon što je Cedevita postala generalni sponzor, odlučili da otpuste sve igrače i mene su poslali na pozajmicu u Megu. Nisam se dvoumio jer sam znao da je to sjajan potez za moju karijeru. Sve mi se promijenilo od tada, zaključno sa NBA draftom. Ne mogu da kažem da ostali klubovi nisu zaslužni za to, ali je rad u Megi sa mladim igračima prije svega zaslužan za sve što sam dosad uradio”, ne krije Simonović.

Upravo je angažman u najmlađem timu u ABA ligi donio Simonoviću i mjesto standardnog reprezentativca Crne Gore.

“Prvi poziv u reprezentaciju dobio sam kad sam imao 16 godina, ali to je bilo nakratko. Nakon toga sam u Bjelorusiji prvi put bio u seniorskoj selekciji, da bi potom uslijedio dolazak u Megu prošle sezone. Tu se moja karijera u potpunosti promijenila u svakom smislu”, kaže mladi centar.

Kao dječak je otišao u Italiju i već tada se moglo naslutiti da će Crna Gora dobiti sjajnog igrača.

“Kada sam odlučio da idem u Italiju sa 14 godina, nije bilo lako ni meni, a ni mojim roditeljima, ali me želja za uspjehom i snovima podstakla da odem sam tamo. Počeo sam veoma mlad da živim sam i donosim bitne odluke. Porodica je uvijek bila uz mene, ali kada sa toliko godina odeš i odlučiš sam da se boriš, imaš motiv da uspiješ, bez obzira na to što radiš u životu. Znao sam cilj i krenuo sam ka njemu sa 14 godina”, prisjetio se Simonović.

Kada je odlučio da se bavi košarkom, ugledao se na njegovog Kolašinca Vlada Šćepanovića, koji je imao fenomenalnu karijeru.

“U ranim košarkaškim godinama uzor mi je bio sugrađanin Vlado Šćepanović, koji je jedini Kolašinac koji je napravio veliku karijeru. On je pravi primjer, prvenstveno kao čovjek, a onda i kao igrač. Kako su godine prolazile i dolazili novi igrači, pomislio sam da bih i ja jednog dana mogao da zaigram na najvećem nivou”, ističe Simonović.

Nada se da će dostići nivo Nikole Jokića, koji je godinama među najboljim centrima u NBA ligi.

“Obožavam da gledam Denver i Nikolu Jokića i nekako kada sebe analiziram, dosta košarkaških stvari me podsjećaju na njega. Dopada mi se kako se ponaša na terenu, kada igra protiv najboljih igrača na svijetu”, kazao je na kraju razgovora za CdM Marko Simonović.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve