Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Sezona tek počela, a Radulović priča o umoru

Prijateljska utakmica protiv Libana je uvertira za mnogo važnijii meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji se igra u utorak u Beogradu.

Selektor crnogorskih fudbalera Miodrag Radulović kazao je da je prijataljski meč sa Libanom šansa za igrače sa manjom minutažu da se nametnu za naredne izazove koje čekaju “sokole”.

Prijateljska utakmica protiv Libana je uvertira za mnogo važnijii meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji se igra u utorak u Beogradu.

“Biće ovo prilika da šansu dobiju igrači sa manjom minutažom i oni koji su prvi put dio nacionalnog tima. Dobra utakmica da održimo tonus pojedinim igračima kojima je to potrebno, zavisno 45 ili više minuta. Očekujem da igrači koji istrče od prvog minuta pruže maksiamlnu borbenost, odgovornost i pristup igri. Želimo da napravimo dobru uvertiru i da podignemo atmosferu pred Beogradu. Vidjeli ste koliko nam je bitna bila publika protiv Bugarske, nadam se da će sjutra biti publike“, rekao je Radulović.

Sezona je praktično tek počela, a selektor već pšriča o zamoru, o mikrotraumama, fizičkoj pripreljenosti, kao da samo crnogorski fudbaleri igraju utakmice srijeda – nedjelja.

“Sezona je u jeku, pojedini igraju svaka tri dana. Ima dosta igrača koji su došli sa malo zamora, pojedini sa mikro traumama. Svi ravnopravno konkurišu za meč u Srbiji. Bez obzira što ćemo varirati sjutra sa minutažom, pokušaćemo da pronađemo adekvatne zamjene za pojedina mjesta“, jasan je iskusni stručnjak.

Selektor se osvrnuo i na debitante. U pitanju su Slobodan Rubežić i Edvin Kuč…

“Ono što smo pratili dobili smo od njih. Radili su oporavak. Izvanredno su prihvaćeni, kao i svi igrači. U toku dana očekujemo da bude riješena papirologija za Rubežića. Kuč je kapiten svog tima, igra evropska takmičenja, zaslužio je da dobije šansu da debituje i nadam se da će to iskoristiti“, istakao je naš selektor.

Radulović je od 2015. do 2019. godine bio selektor Libana.

“U januaru igraju prvenstvo Azije. Kostur ekipe čine igrači kada sam ja bio sa njima. Možda nije atraktivno ime, ali selekcije iz Azije igraju sa posebnim motivom protiv ekipa iz Evrope. Znam kad sam igrao sa Libanom protiv Sjeverne Makedonije, potcijenili su nas, a pobijedili smo ih 1:0. Sjeverna Makedonija je četiri dana prije te utakmice savladala Crnu Goru 4:1. Želimo sa pozitivnim atmosferom da otputujemo za Beograd“, jasan je Radulović.

Poručio je da će gedati duel Mađarske i Srbije, ali da je fokusiran na svoj tim.

“Mi smo fokusirani na nas. Od 30 igrača, dva su nam otpala (Đukanović i Šipčić), pod znakom pitanja je Marko Bakić. Pratimo pomalo šta se dešava u Srbiji, nema tu velikih tajni, znamo se dobro. Oni imaju svoje želje, mi svoje. Gledaćemo meč protiv Mađarske iz više razloga, a sve u sklopu priprema da što bolje dočekamo meč“, zaključio je Radulović.

Golman Danijel Petković kazao je da bi ekipi pobjeda nad Libanom puno značila uoči gostivanja Srbiji.

“Spremni smo. Pričali smo sa selektorom kako ćemo odraditi ove dvije utakmice. Biće dosta novih igrača, iako je prijateljska utakmica, pobjeda bi nam mnogo značila i napravila bi dobru atmosferu pred Beograd“, kazao je Petković.

I on je ponovio da ekipa samo misli na Liban.

“Naravno da razmišljamo o Srbiji. Međutim, utakmica koja se igra sjutra je najvažnija u ovom momentu. Kada završimo tu, onda ćemo se okrenuti Srbiji“, dodao je Petković.

Imao je i poruku za navijače…

“Lijepo je igrati pred punim stadionom. Imamo taj sindrom da je stadion pun kad su atraktivne ekipe. Bilo je lijepo da publika dođe u što većem broju, važna je utakmica i moramo da odradimo posao kako treba“, zaključio je golman Kišvarde.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve