Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Tanka igra izabranika Roberta Prosinečkog protiv Gruzije

U drugom poluvremenu Gruzija je igrala opuštenije, tako da je Crna Gora uspjela da postigne jedan pogodak, ali ne i da izbjegne poraz, na stadionu pod Goricom bilo je 1:3.

Gruzija je u prvih 45 minuta utakmice mogla da napuni do vrha mrežu Crne Gore, ali je postigla samo dva gola i na taj način je izbjegnuta katastrofa.

U drugom poluvremenu Gruzija je igrala opuštenije, tako da je Crna Gora uspjela da postigne jedan pogodak, ali ne i da izbjegne poraz, na stadionu pod Goricom bilo je 1:3.

Veoma loše su funkcionisale sve linije našeg tima u prvom poluvremenu, pa je Gruzija lako stizala do gola Milana Mijatovića i stvarala šanse.

Tek kada je u drugom poluvremenu u igru ušao kapiten Stevan Jovetić Crne Gora je zaigrala ofanzivnije, organizovanije, a time bila i znatno opasnija u napdau, tako da je i konačan utisak znatno povoljniji od onog što je viđeno u prvih 45 minuta.

Gruzija je prvi put zaprijetila već u osmom minutu, ali je Mijatović bio budan i pravovremeno intervenisao ispred Kvaračelija.

Samo tri minuta kasnije Gruzija je povela golom Čakvatadzea u 11. minutu. Prije toga gosti su imali još dvije prilike, ali je Mijatović odlično intervenisao i sačuvao našu mrežu netaknutom.

Nije se Gruzija zadovoljila minimalnim vođstvom, nastavila je da napada i stvara šanse, ali i da ih propušta, a onda je u 28. minutu makedonski sudija oprostio Marku Vukčeviću koji je kao posljednji igrač odbrane nadomak kaznenog prostora oborio Stavreva.

Samo pet minuta kasnije gosti su stigli do drugog gola, nakon što je Kvaračelija uposlio Mikautadzea, a on rutinski savladao Mijatovića.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je Gruzija, ali je šut Karačelija glavom zaustavio Mijatović.

Tek nakon toga Crna Gora je zaigrala hrabrije i kao plod takve igre došao je i pogodak Jovetića.

Naš kapiten je povukao loptu sa lijevog krila prema sredini tereba i rubu kaznenog prostora, proigrao Mugošu, a nakon duplog pasa sa njim iskosa sa pogodio suprotni ugao tima gostiju za 1:2.

I kada smo se ponadali da bi u finišu utakmice mogli do izjednačenja gosti su stigli do trećeg gola i trijumfa u Podgorici.

Kontranapad gostiju realizovao je revervistra Zvizivadze je od stative pogodio mrežu Mijatovića, a golu Gruzije prethodio je penal, ali makedonski sudija nije zaustavio akciju iz koje je postignut konačan rezultat.

Crnogorski reprezentativci su sa mnogo optimizma ušli u jutakmicu protiv Gruzije, ali su na terenu izostali bolji utisci.
“Očekivali smo da bude dobra uvertira pred Ligu nacija, nažalost nije bila. Gruzija je bila bolja, ali nadam se da će sve to biti bolje do septembra. Znali smo da su čvrsta i organizovana ekipa. Igraju agresivno i zasluženo su pobijedili večeras”, kazao je Marko Vukčević.
Prosinečki nije bio zadovoljan  nakon poraza protiv Gruzije i prema sopstvenom priznanju mnogo više je očekivao od večerašnjeg meča.
“Ne možemo biti zadovoljni porazom. Nije to bilo onako kako smo mislili, pogotovo nakon drugog poluvremena protiv Belgije. Pokušavali smo da vidimo sve igrače i ono čime raspolažemo za septembar. U drugom poluvremenu smo bili znatno bolji, težili smo igri i vjerujem da će sve to biti puno bolje na početku Lige nacije. Vidjeli smo dobre stvari, ali i ono na čemu trebamo da radimo”, kazao je nakon poraza selektor Prosinečki.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve