Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometaši Lovćena uz jednu probu kreću u odbranu titule: Korona nametnula parolu ‘snađi se’

Cetinjani bi za vikend trebalo da odigraju prvi meč u sezoni i ugoste Budvansku rivijeru na startu Prve lige. ,,Trebalo“ – jer shodno epidemiološkoj situaciji nije nemoguće da se u posljednjem trenutku odgodi start šampionata, mada je ta mogućnost sve manja

Svi rukometaši Lovćena bili su negativni na posljednjem testiranju na virus kovid-19.

RK Lovćen, Foto: Pobjeda.me

Cetinjani bi za vikend trebalo da odigraju prvi meč u sezoni i ugoste Budvansku rivijeru na startu Prve lige.

,,Trebalo“ – jer shodno epidemiološkoj situaciji nije nemoguće da se u posljednjem trenutku odgodi start šampionata, mada je ta mogućnost sve manja.

“Maksimalno smo radili cijelo vrijeme, kao da nijednog trenutka nije postojala opcija odgađanja starta sezone. Mogu reći da smo bili spremni i za završnicu Kupa, koja je iz septembra pomjerena za decembar. Još 3. avgusta smo počeli sa radom jer je iza nas bila preduga pauza usljed prekida prošle sezone”, rekao nam je trener šampiona Duško Milić.

“Dozirali smo treninge i radili malo u strahu, smanjenim intenzitetom u startu, jer je bio povećan rizik od povreda”.

Situacija sa korona virusom uslovila je promjene u pripremnom ciklusu u odnosu na uobičajeni plan i program.

“Odigrali smo jednu jedinu prijateljsku utakmicu, prošlog petka u Trebinju. Neobično je jer otkad sam u Lovćenu nikad nijesmo imali manje od šest-sedam provjera. Išli smo u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku. To je jedini način da se ekipa spremi. Ali sada je to bilo nemoguće organizovati. Svi smo u istom problemu, nemamo se što žaliti. Uradilo se koliko se moglo”, naveo je iskusni stručnjak.

Lovćen će na startu sezone biti nepoznanica i sam sebi, tim prije jer je tokom ljeta značajno izmijenio sastav.

Vratila su se iskusna krila Igor Marković i Draško Kaluđerović, a stigli su i Petar Eraković i Miodrag Ćorsović iz Rudara, kao i Nemanja Drakulović iz Partizana.

Otišli su Luka Vukićević, Marko Simović, Brajan Ankersen i Slaviša Lacmanović.

“Ako su nam i zbog čega falili kontrolni mečevi, to je zbog prilagođavanja novih igrača. Na treninzima se radi dobro, sve je to lijepo, ali utakmice su nešto sasvim drugo. Posebno u situaciji kakvu imamo u Lovćenu, kad pred svaku sezonu krećemo ,,Jovo nanovo“. Teže je ekipama koje su praktično nove, ali igrali smo između sebe, snalazili se… Ne pravimo alibi, probali smo da sprovedemo u djelo sve što smo mogli. Vjerujem da smo izvukli maksimum”, pozitivno razmišlja Milić.

Priznati stručnjak žali što će se prvenstvo igrati bez prisustva publike.

“Prošle sezone je bilo finih posjeta, publika je počela da se vraća na rukometne mečeve u Crnoj Gori. Ružno je kad su tribine prazne, teško je to gledati čak i na televiziji. U pitanju je, međutim, viša sila, ne samo kod nas. Neće trajati dovijeka, nadamo se da će se gledaoci što prije vratiti”, istakao je Milić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve