Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Ronald Kuman: Najteže je igrati atraktivan, napadački fudbal

Ronald Kuman se vratio na klupu Holandije, biće ovo njegov drugi mandat na mjestu selektora Lala. Holandska fudbalska javnost nije bila toliko razočarana rezultatom, koliko načinom igre nacionalne selekcije

Novi-stari selektor Holandije obećao da će njegova selekcija igrati atraktivno, iako navodi da to nije baš uvijek tako lako.

Ronald Kuman se vratio na klupu Holandije, biće ovo njegov drugi mandat na mjestu selektora Lala. Holandska fudbalska javnost nije bila toliko razočarana rezultatom, koliko načinom igre nacionalne selekcije.

To je i najveći razlog zbog kojeg je smijenjen Luj Van Gal, a na mjesto šefa struke imenovam Kuman. Upravo je nekadašnji trener između ostalog Ajaksa, Barselone, Benfike, PSV-a, Fajenorda i drugih velikih evropskih klubova već vodio selekciju Holandije, od 2018. do ljeta 2020. godine.

U tom periodu formirana je selekcija Holandije sa okosnicom od mladih igrača, napravljen je i dobar rezultat, osvojeno je drugo mjesto u Ligi nacija. A Lale su u tom periodu igrače atraktivan i napadački fudbal.

„Pomislio sam tokom pojedinih utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru da bi to moglo da izgleda dosta bolje. I da mora i može da bude drugačije“, kazao je Kuman, koji je potom dodao:

„U Holandiji pokušavamo da igramo fudbal, a to je često najteži put. Na nama je da vratimo dobar, atraktivan, napadački fudbal“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve