Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Iznenadio me poziv, Podgorica je nova pozitivna fudbalska priča

Novi šef stručnog štaba Podgorice, koji je sa uspjehom vodio Zetu, bio i na klupi Lovćena, debitovaće kao trener Lješkopolja u evropskim mečevima

Podgorica je par sati pred početak priprema ostala bez šefa stručnog štaba Milorada Pekovića, ali je već juče imenovala Dejana Roganovića, sa kojim će ući u novu sezonu, istorijsku koju počinje nastupom na evropskoj sceni.

– Iskren da budem iznenadio me poziv, ali svakako da se nijesam dvoumio, jer je Podgorica jedna nova, pozitivna fudbalska priča u Crnoj Gori. Podgorica je mladi klub, koji se podiže iz godinu u godinu i hvala Upravi na povjerenju – istakao je za Arenu Dejan Roganović.

Novi šef stručnog štaba Podgorice, koji je sa uspjehom vodio Zetu, bio i na klupi Lovćena, debitovaće kao trener Lješkopolja u evropskim mečevima.

– Evropa je veliki uspjeh za ovaj klub, ali i svakako izazov za mene. Vjerujem da će se napraviti dobra i lijepa priča i da će Podgorica i pod mojim vođstvom nastaviti da raste – dodao je mladi stručnjak.

Podgorica je dobila pojačanje u liku Luke Bulatovića iz Koma, ali zato su izvjesni brojni odlasci – Sekulić, Kordić, Vujović, Kaluđerović, Živković…

– U razgovoru sa sportskim direktorom Vojom Pejovićem nastojaćemo da osvježimo određena mjesta, posebno ona koja su deficitarna. Međutim, nećemo žuriti, ne interesuje nas kvantitet, već kvalitet. Nadam se da ćemo pogoditi sa pojačanjima – naglasio je Roganović.

Podgorica će prvi put igrati Evropu i to u novom takmičenju – Ligi konferencija.

– To takmičenje i nama, Dečiću i posebno Sutjesci, koja je povlašćena na žrijebu, donosi određenu nadu da možemo proći prvo kolo. Svi se nadamo pozitivnom žrijebu, odnosno ne tako aktraktivnom rivalu ili neke slabije zemlje, mada je jasno da u današnjem fudbalu nema loših ekipa. Baš zbog toga moramo ozbiljno da se spremimo, jer je za naš fudbal svaki uspjeh nekog kluba veliki i značajan iskorak. Treba mnogo toga da se poklopi, ali nastojaćemo iz više razloga da dođemo do drugog kola – objasnio je novi trener Podgorice.

Podgorica će pripreme najvjerovatnije obaviti na svom terenu.

– Imamo idealne uslove za rad, tako da vidjećemo da li ćemo negdje ići i da li je potrebno. Međutim, sada još nijesmo kompletni, jer su reprezentativci nakon naporne sezone dobili dodatnih par dana odmora, tako da ćemo sredinom nedjelje biti svi na okupu – objasnio je Roganović, sa kojim će u stručnom štabu biti Zoran Tripković, Goran Miranović i trener golmana Dragan Drašković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve