Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Rasmusen o meču sa Slovenkama: To će biti rukometni rat

Nakon poraza od Francuske i Danske, „lavicama“ je za osvajanje trećeg mjesta u grupi potreban bod u duelu protiv selekcije koja je doživjela poraze od istih rivala u prva dva kola

Ženska rukometna  reprezentacija Crne Gore u utorak (18.15 sati) protiv Slovenije igra meč odluke za plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Rasmusen, Foto: Stefan Ivanović

Nakon poraza od Francuske i Danske, „lavicama“ je za osvajanje trećeg mjesta u grupi potreban bod u duelu protiv selekcije koja je doživjela poraze od istih rivala u prva dva kola.

Crna Gora nakon dva kola ima gol razliku -10, dok je Slovenija na -17, pa su izabranice selektora Kima Rasmusena u boljoj poziciji, jer im odgovara i remi, ali u taboru našeg tima ističu da ne razmišljaju na taj način, već žele da poprave utisak iz duela protiv Danske i pobjedom dođu do ostvarenja cilja.

– Moram da istaknem da smo igrali protiv dvije selekcije koje su među četiri najbolje na ovom prvenstvu. Razmišljamo samo o Sloveniji, to će biti potpuno drugačija utakmica za obje selekcije. Dva tima se odlično poznaju, to je praktično ista kultura, to će biti ‘rukometni rat’ i to su utakmice koje mi volimo da igramo. Imamo dobru šansu, ali moramo da napravimo iskorak u nekim segmentima igre, moramo da odigramo bolje u nekim dijelovima meča. Siguran sam da će djevojke biti spremne, da će pružiti maksimum i to je ono što tražim od njih. Najvažnije je da se držimo našeg plana i da igramo našu igru, rekao je selektor Crne Gore.

Biće to četvrti međusobni duel dvije selekcije, a Crna Gora ima sve pobjede u dosadašnjim okršajima – tri su ostvarene u kvalifikacijama, a posljednja u duelu preliminarne faze na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2018. godine, kada je u Nansiju bilo 36:32.

Sjutrašnji meč u Herningu zakazan je u 18.15 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve