Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Raković: Cilj mi je EP u Gvadalahari

Marina Raković je na jučerašnjoj konferenciji istakla da je dokazala sebi da je u svjetskom vrhu i da može i protiv najboljih.

Osmijeh se vratio na lice crnogorske karatistkinje Marine Raković, koja je poslije niza slabijih rezultata, osvojila je bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Dubaiju.

Foto: Cdm.me

Članica Omladinca je na jučerašnjoj konferenciji istakla da je dokazala sebi da je u svjetskom vrhu i da može i protiv najboljih.

“Mnogo mi znači medalja, posebno poslije prošlogodišnjih rezultata. Ne želim da se opterećujem rezultatima. Lige će mi poslužiti da se potpuno oporavim i odradim što više mečeva, ali daću sve od sebe da na svakoj dođem do medalje. Cilj mi je Evropsko prvenstvo u španskoj Gvadalahari i sve je njemu podređeno”, kazala je Raković.

Raković je u Dubaiju u odlučujućem meču za treće mjesto pobijedila nekadašnju evropsku i svjetsku šampionku, Austrijanku Alisu Bušinger 2:0. Na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma bila je bolja od Šveđanke Lize Rasmunesen 8:3, u drugom kolu je zahvaljujući prvom osvojenom poenu eliminisala Švajcarkinju Elenu Kirići (2:2), a u trećem Belgijanku Lani Debati 4:0.

U meču za polufinale poražena je od Ferial Abdelaziz 3:0. Plasmanom u finale Egipćanka je povukla Raković u repesaž, gdje je naša takmičarka slavila protiv Tanje Rodriges iz Dominikanske Republike 1:0 i izborila meč za medalju.

U njenoj kategoriji bile su prijavljene 53 takmičarke.

“Žrijeb mi nije bio naklonjen. U mojoj grupi bila je zvanična evropska prvakinja i vodeća na svjetskoj rang listi. Žao mi je što nijesam pobijedila i Egipćanku, bila sam spremna, ali sam taktički pogriješila. Ispravila sam se u repesažu i izborila meč za medalju. Drago mi je što sam se revanširala i Alisi Bušinger za poraz u meču za finale na Svjetskom prvenstvu u Linču”, istakla je Raković.

Crnogorka je takođe istakla da joj je krajnji cilj Olimpijske igre u Tokiju 2020, kao i da je put do olimpijske vize  težak, ali nije i neostvariv.

“Očekujem da već narednog mjeseca, nakon što se uračunaju bodovi iz Dubaija, značajno popravim plasman na rang listi”, kazala je Raković, koja se zahvalila svom klubu i treneru Žarku Rakoviću, Karate savezu, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta, navodeći da medalju posvećuje nedavno preminulom djedu.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić rekao je da bronzana medalja iz Dubaija ima zlatni sjaj.

“To je još jedan u nizu dobrih rezultata ove godine. Značajno takmičenje zbog bodovanja za Olimpijske i Evropske igre. Bitno je da imamo kontinuitet u rezultatima. Raduju me i rezultati seniora, ostvareni u tako jakoj konkurenciji. Premijer lige nas najviše koštaju u kalendaru i bez pomoći Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta ne bismo mogli da obezbijedimo sredstva za učešće na tim takmičenjima”, kazao je Krstajić.

Trener Omladinca Žarko Raković apelovao je da se tom klubu omoguće termini za trenige u Sportskom centru “Morača”.

“Imamo klupsku salu koja ima svega oko 80 kvadrata, što je malo za toliki broj šampiona koliko u njoj trenira. Apelujemo da nam se omoguće termini za treninge i pomogne nam se da naredna takmičenja dočekamo još spremnije”, izjavio je Raković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve