Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Raikonen: Žurke su me učinile boljim vozačem

Zna se da je Kimi, kako se to kaže "parti manijak", ali on smatra da mu je takav način života upravo donio rezultate koje je ostvarivao u Formuli 1. 

Finski automobilista Kimi Raikonen je poznat po tome da ne vodi najuredniji život van staze i da je često gost poznatih žurki.

Foto: Getty images

Ipak ledeni Finac kaže da mu to u karijeri ni malo nije smetalo.

Bivši vozač Ferarija i sada vozač Alfa Romea Kimi Raikonen je o svom “parti životu” govorio za podkast “Iza grida”.

Zna se da je Kimi, kako se to kaže “parti manijak”, ali on smatra da mu je takav način života upravo donio rezultate koje je ostvarivao u Formuli 1.

“Očigledno se ljudi često šale na taj račun, ali ja mislim da je više istina nego šala kada se kaže da sam bolje vozio kada sam radio šta god sam htio između trka nego kada sam se u tim periodima uzdržavao od zabave, pića i ostaloga. Ima previše dokazanih teorija da radiš bolje kada se prethodno malo zabaviš”, kazao je Kimi Raikonen.

“Čitavo ljeto je za trkanje i za žurke. To nije ništa novo, za mene je to normalno. Sa spolja sa gledaš možda je to malo uvrnuto, ali za mene je to u prošlosti bila normalna priča. Uvijek sam mislio da ako si opušteniji, onda možeš da uložiš više napora i koncentracije na stazi jer tada nijesi sasvim siguran. Na kraju rezultat bude bolji. Uvijek sam se šalio da dokle god imaš više dana kada si pijan nego kada si mamuran, tada je sve u redu”, kaže Finac.

Raikonen će ove godine napuniti 40 godina, a posle pet sezona u svom drugom mandatu u Ferariju on će voziti za Alfa Romeo.

“Uživam u svemu jer inače onda ne bih bio ovde sada. Volim brzinu, ali nikada zaista nijesam previše o tome razmišljao. Uživam u trkanju. Testiranje je odlično sa novim bolidima i biće uzbudljivo vidjeti nove bolide. Najvažnije je trkanje i da se takmičimo međusobno. Bolno je nekad kada grešiš i kada ne dobijaš ono što želiš ali i to je izazov i to je još bolje”.

Nova sezona Formule 1 počinje  predstojećeg vikenda u Melburnu, a akcija na “Albert parku” počinje u noći četvrtak na petak u 2 časa iza ponoći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve