Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prošlo 27 godina: Dan kada nas je napustio legendarni Dražen Petrović

Košarkaški Mocart nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, kao suvozač u Golfu kojim je upravljala njegova djevojka Klara Salatni. Petrović je preminuo sa 28 godina, ali je uspio i prije toga uraditi tako mnogo, tako da je stekao zvanje jednog od najboljih

Na današnji dan prije 27 godina nastradao je jedan od najvećih košarkaša ikada Dražen Petrović.

Petrović, Foto: Rtvbn.com

Košarkaški Mocart nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, kao suvozač u Golfu kojim je upravljala njegova djevojka Klara Salatni.

Petrović je preminuo sa 28 godina, ali je uspio i prije toga uraditi tako mnogo, tako da je stekao zvanje jednog od najboljih.

Već sa 18 godina sa Šibenkom činio je čuda, da bi 1985. donio Cibonu titulu prvaka SFRJ, ali i šampiona Evrope, pošto je u finalu protiv Real Madrida dao 36 poena. Iduće godine je uradio isto, a tada je Žalgirisu u finalu postigao 24 poena.

Sa Jugoslavijom je osvojio olimpijsko srebro i bronzu, svjetsko zlato i bronzu, evropsko zlato i bronzu. Sa Hrvatskom je igrao finale Olimpijskih igara u Barseloni protiv legendarnog Drim Tima.

Četiri puta biran je za najboljeg košarkaša Evrope.

U NBA ligi je dominirao u Nju Džersi Netsima, bio je najbolji strijelac ekipe uz nevjerovatne procente šuta. Tokom četiri godine karijere u NBA imao je procenat za tri poena 43,7 odsto!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve