Predsjednik košarkaških operacija Indijana Pejsersa Kevin Pričard kaže da su u organizaciji svi zadovoljni time što su sa 18. pozicije na draftu birali centra Mega Bemaksa Gogu Bitadzea.

Znate li kako znamo da je pik dobar? Telefoni su počeli da nam zvone čim smo ga odabrali, nikada ih nisam tako čuo. Neki timovi su žarko željeli da ga dovedu, nikada nisam vidio tako nešto, neki od mojih bivših timova. Hajde samo da kažemo da su tri-četiri ekipe bile agresivne u tome da ga dovedu“, rekao je Pričard.

Kako navode i Pričard i trener Nejt Mekmilan, o Bitadzeu nisu mnogo razmišljali iz jednostavnog razloga – mislili su da će ga neko ranije odabrati.

“Vrlo rijetko dođemo do situacije da su svi saglasni – i skauti i konsultanti i Leri Berd i Doni Volš. Bila je ovo najlakša odluka koju sam ikada donio na draftu“, dodao je Pričard.

Majls Tarner i Domantas Sabonis igraju na pozicijama četvorke i petice, a Bitadze po potrebi može da mijenja i jednog i drugog.

“Nema sumnje da njih trojica mogu da budu u istom timu. Nećemo ga sigurno slati negdje drugo, želim Gogu u dresu Pejsersa“.

Na isto pitanje Mekmilan je dao malo drugačiji odgovor:

“Mislio sam o tome cijele večeri i razmišljaću cijelog ljeta o tome kako da ih uklopim“.

Gruzijac ima 19 godina, visok je 212 cm, a prošle sezone igrao je i Evroligu u dresu Budućnosti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve