Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjednik SSCG: Bili smo tehnička podrška, niko iz FIS-a nas nije kontaktirao

Kosić navodi da je iznenađen navodima da Međunarodna skijaška federacija (FIS) istražuje najmanje tri kvalifikaciona takmičenja za plasman na Zimske olimpijske igre, među kojima je i jedno održano u Crnoj Gori

Predsjednik Skijaškog saveza Crne Gore Rajko Kosić navodi da je iznenađen navodima da Međunarodna skijaška federacija (FIS) istražuje najmanje tri kvalifikaciona takmičenja za plasman na Zimske olimpijske igre, među kojima je i jedno održano u Crnoj Gori.

“Veoma sam iznenađen, sve sam saznao iz novina. Sa nama ovdje u Pekingu su čelnici FIS-a, oni su isto iznenađeni. Takmičenja koja je organizovao crnogorski skijaški savez 2020. i 2021. su transparentna i nalaze se na sajtu FIS-a. Mi najbolje organizujemo trke u regionu, tako da uvijek imamo pozive za organizaciju”, rekao je Kosić za Portal RTCG.

Dodao je:

“Mi smo bili tehnička podrška čelnicima Istočnog Timora i Jamajke, ustupili smo kapije i staze. Delegat je bio Švajcarac, koji je zadužen da sve sprovede po pravilims FIS-a, što je i uradio i na tim trkama su pobjednici bili najbolji po FIS listama. Delegat je bio oduševljen kako smo sve organzovali i čak nam je kazao da bi mogli da dobijemo organizaciju Evropa kupa”, istakao je Kosić.

Italijanska “La Republika” je prenijela da je u Kolašinu tokom kvalifikacionog takmičenja za plasman na Zimske olimpijske igre u Pekingu bilo korupcije, ali i prijetnji smrću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve