Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Prebiračević: Svaki set će biti zlatan za mladu ekipu

Reprezentacija još od aprila vrijedno radi na pripremama za debi na šampionatu Evrope. Generalna proba bilo je Balkansko prvenstvo u Tirani

Muška U17 odbojkaška reprezentacija debitovaće na Evropskom prvenstvu, čiji će biti domaćin od 19. do 30. jula u Podgorici. U najavi šampionata na konferenciji za novinare selektor U17 reprezentacije, Darko Prebiračević istakao je zadovoljstvo što je njegov mladi tim u prilici da igra ovako veliko takmičenja baš u našem glavnom gradu.

“Želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu Crne Gore što je svojim prethodnim akcijama i rezultatima dobio priliku da organizuje ovakvo takmičenje. Ovdje se radi o 16 najboljih ekipa u Evropi i biće izuzetno teško. U rezultatskom smislu, nemamo veliki imperativ. Sve smo podredili kontinuiranom radu i tome da ovi momci u narednom periodu budu važni činioci u seniorskoj reprezentaciji, što nam je i najvažniji cilj”, naglasio je Prebiračević.

Reprezentacija još od aprila vrijedno radi na pripremama za debi na šampionatu Evrope. Generalna proba bilo je Balkansko prvenstvo u Tirani.

“Imali smo priliku da ove godine zaista provedemo dosta vremena zajedno, zahvaljujući organizaciji OSCG. Imali smo priliku da se okupimo nekoliko puta, aktivno smo već krenuli u aprilu, kada smo imali vikend okupljanja, jer je sezona i dalje bila u toku. Nakon toga učestvovali smo na “Majskom turniru”, takozvanom “Trofeju Beograda”, što je bilo veoma važno iskustvo za nas, jer smo odigrali pet mečeva. Nedavno smo se vratili sa Balkanskog prvenstva u Tirani. Nažalost, rezultatom ne možemo da budemo previše zadovoljni, ali obzirom da je igra drastično bolja i da je ekipa napredovala, u tom smilu možemo da budemo zadovoljni”, dodao je selektor.

Crna Gora Evropsko prvenstvo otvara duelom sa braniocima titule, Slovencima, 19. jula od 20 sati u sportskoj dvorani kompleksa “Verde”.

“Grupa je teška, obzirom da su najbolje reprezentacije tu. Negdje smo se potrudili da napravimo neku periodizaciju, da pik naše igre bude u mečevima sa Grčkom, Estonije i Belgije, jer po informacijama koje imamo do sada, to bi trebalo da budu utakmice gdje bismo mogli da budemo u egal priči. Kada je riječ o ostalim rivalima, Slovenija je evropski prvak, Turska i Bugarska su veoma jake reprezentacije, Austrija je selekcija koja jako brzo napreduje i pravi ozbiljne rezultate”, kazao je Prebiračević.

Prebiračević smatra da svaki set može da bude “zlata vrijedan” za njegovu mladu ekipu.

“S obzirom na to da imamo u postavi dosta mlađih igrača nego što je to optimalno za ovo takmičenje, kompletna primačka dijagonala nam je dvije godine mlađa, imamo čak i libera koji je 2010. godište, a optimalno je 2007., imamo neki blagi zaostatak u samom startu. Ponavljam, sve ovo treba da iskoristimo kao jedan ciklus i da ovi momci na pravi način uđu u rerpezentativni svijet i da kasnije to bude ispraćeno na sličan način kroz dobar i kontinuiran rad” istakao je selektor.

“Ono što je nama vrlo važno jeste to što je takmičenje podijeljeno u dvije grupe po osam selekcije, gdje će stvarno biti dosta utakmica. I možda je to ključna stvar za ovu mladu ekipu, jer ćemo stvarno odigrati dosta utakmica. To je ono što je najvažnije kod učešća, a što se tiče rezultata, vidjećemo za šta smo kadri u ovom trenutku”, zaključio je Prebiračević.

Crnogorska U17 selekcija sve utakmice igraće u sportskoj dvorani kompleksa “Verde” od 20 sati. Prvi rival je Slovenija 19. jula, dan kasnije sa Grčkom pa sa Austrijom, 21. jula. Nakon dana pauze slijede dueli sa Estonijom i Belgijom, a u posljednja dva dana grupne faze rivali će biti Bugarska i Turska, 26, odnosno 27. jula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve