Košarkaški klub Budućnost organizovao je pres konferenciju pred novu sezonu.

Bokan, Foto: PR Centar

Predsjednik Dragan Bokan poručio je da je neophodno reorganizovati ABA ligu.

“Postajemo taoci sukoba između Crvene Zvezde i Partizana. Apelujem na sve klubove da prvo reorganizujemo ABA ligu, da obezbijedimo generalnog sponzora. ABA liga je proizvod koji spaja ljude, države, ljubitelje košarke”, poručio je prvi čovjek podgoričkog kluba i dodao:

“Uprava KK Budućnosti Voliu uradila je mnogo za razvoj košarke u Crnoj Gori u posljednjih deset godina. Ponosimo se činjenicom da će u ABA 2 ligi ove godine nastupati čak četiri crnogorska tima”.

Bokan je istakao i da su se svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u klubu testirali na Kovid19 i svi su imali negativan rezultat.

“Za ovu sezonu morali smo da smanjimo budžet 25 odsto, međutim siguran sam da ćemo imati dobru ekipu, spremnu da pobijedi i evroligaške timove. Spremni smo za Evrokup, cilj nam je da u tom takmičenju prođemo dvije faze”, kaže Bokan.

Što se tiče ABA lige, cilj je uvijek isti.

“Iz prikrajka želimo najviše, ali cilj je da budemo među četiri. Iz te pozicije sa dodatnim pojačanjima probali bi da iznenadimo klubove sa mnogo većim budžetima”.

Zasada novac nije problem.

“Obezbijeđen je novac za prvu polusezonu, a onda ćemo vidjeti za drugi dio. Prvi put nam se to dešava, a sve zbog posljedica koje je ostavio Kovid 19 na crnogorski privredu”, istakao je Bokan.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve