Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Isključenja su nas poremetila, najvažnije da nije bilo povreda

Istakla je da će protiv Danske biti teško, ali da nema predaje

Selektorka crnogorskih rukometašica Bojana Popović kazala je da je ekipa u momentima kada je hvatala priključak u drugom dijelu meča sa Švedskom pretrpjela nekoliko isključenja, koja su poremetila ritam.

“Čestitam ekipi na ostvarenom cilju, ponosna sam kako smo funkcionisale kao tim na ovom prvenstvu. Uvijek ćemo dati od sebe, pokazali smo određene slabosti, ali igračicama treba dati podršku. U prvom dijelu smo imali neke promašaje i sedmerce, ali u nastavku smo se vratili, uz dobru odbranu. Isključenja su poremetila naš ritam u tom periodu i nismo mogli da se vratimo više. Najvažnije da nije bilo povreda”, kazala je Popović.

Istakla je da će protiv Danske biti teško, ali da nema predaje.

“Važno je da imamo kontinuitet na velikim takmičenjima, svaka igračica je važna. I kada griješe, mora da se zna da uvijek igraju srcem. Biće teško protiv Danske, ali to je odična prilika za ovu generaciju da se dokaže”, zaključila je Bojana.

Itana Grbić, naš srednji bek, je kazala da je za ovu generaciju, koja je tek stupila na scenu, ovo veliki uspjeh.

“Srećna i ponosna na ekipu, ovo četvrtfinale je ravno medalji. Promašili smo dosta čistih sitiacija, namtnuli su nam njihov ritam, a nas polako stiže umor, jer je ovo već šesta utakmica”, kazala je Itana.

Slijedi još jedan okršaj sa Skandinavkama…

“Biće teško protiv Danske, domaćini su i favoriti za medalju. Moramo da nametnemo naš ritam u tom meču. Možemo da igramo sa svima, idemo da se borimo do samog kraja”, kazala je Grbić.

Naša pivotkinja Tanja Brnović je istakla da su osjećanja pomiješana nakon večerašnjeg meča.

“Pomiješana osjećanja, malo nam se pomjerio fokus jer smo znale da smo prošle. Nije danas bio naš dan, ali idemo dalje. Danska je uz Norvešku najkvalitetnija na šampionatu, veliki izazov za nas. Daćemo sve do sebe”, istakla je Tanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve