Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Plej Mornara hvata ritam: Pulenova partija najbolja od starta sezone

Pulenovo dobro izdanje i forma ohrabrenje je za Mornar uoči važnog derbija, duela sa beogradskim Partizanom u subotu u Baru. Ukoliko pobijedi, ekipa Mihaila Pavićevića ostaće u trci za prvo mjesto na tabeli

Bek Mornara Džejkob Pulen je odigrao najdominantniju partiju od svih igrača od starta ABA lige, u pobjedi nad Splitom 95:87, u meču odigranom 21. novembra u gostima.

Pulen, Foto: Split/Ivica Cavka

Jedan od najboljih igrača barskog tima je u važnom trijumfu ostvario čak 38 indeksnih poena, što je najbolji indeksni skor bilo kog košarkaša od početka sezone regionalnog takmičenja.

Pulenovo dobro izdanje i forma ohrabrenje je za Mornar uoči važnog derbija, duela sa beogradskim Partizanom u subotu u Baru. Ukoliko pobijedi, ekipa Mihaila Pavićevića ostaće u trci za prvo mjesto na tabeli.

Kada su zapaženi učinci sezone u pitanju, valja istaći partiju tinejdžera iz Budućnost Volija Fedora Zugića, koji je ubacio 20 poena Ciboni u prethodnom kolu. Tako je postao tek osmi maloljetni igrač sa 20 ili više poena na nekom ABA meču u istoriji takmičenja, a drugi najmlađi, sa 17 godina i dva mjeseca.

Bek Budućnosti Nikola Ivanović je u duelu sa Cibonom u prethodnom osmom kolu stigao do cifre od ukupno 432 ubačena slobodna bacanja u karijeri u ABA ligi. Po tome je Podgoričanin već stigao do 19. mjesta na vječnoj listi takmičenja a tek mu je 26 godina. Kada su slobodna bacanja u pitanju, bek Partizana Kodi Miler-Mekintajer je u porazu od Crvene zvezde u derbiju šutirao perfektnih 11-11. Interesantno, rival iz beogradskog evroligaša i bivši igrač Partizana Kori Volden ove sezone ima najbolji učinak šutiranja slobodnih bacanja u ABA ligi, perfektnih 32-32.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve