Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

”Plave” u Danskoj stale u 23. minutu

Liga šampiona za rukometašice

Rukometašice Budućnost Bemaksa stale su u 23. minutu igre – pri rezultatu 9:9, a domaćin Esbjerg je krenuo da igra onako kako i igraju skandinavske ekipe. Danski tim je serijom 8:0, od 24. do 32. minuta (17:9), riješio pitanje pobjednika u pretposljednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Esbjersg je pobijdio 30:20, vodio je 28:25 u 52. minutu, a onda su mlađe igračice i one sa manjom minutažom uspjele da smanje na 29:19 – tri minuta prije kraja utakmice.

,,Plave” su bile na visini zadatka u odbrani praktično do samog finiša prvog poluvremena, ali dalje nijesu mogle jer su ostale bez pravih odgovora za brzu igru domaćina. Esbjerg je u posljednjih 90 sekundi prvog poluvremena postigao prva dva gola iz kontranapada, a Brajstel i Turkoglu bile su najzaslužnije što je ovaj tim poziciono – napadački bio efikasan. Do odmora Esbjerg je imao višak od šest golova, a ,,plave” su mogle u 19. minutu da dođu do ,,plus dva” i ozbiljnije zaprijete Nori Mork i drugaricama.

U ovom periodu Milena Raičević je kapitenski vodila ekipu, postigla je pet golova (bez promašaja) za 8:7, a zapažena je sa gola bila Armel Atingre, koju je u posljednjih 20 minuta zamijenila mlada Andrea Škerović.

Podgoričanke će u posljednjem kolu grupe B dočekati turskog predstavnika Kastamonu i to u meču bez rezultatskog značaja. Naša ekipa odavno je obezbijedile petu poziciju pred eliminacione mečeve osmine finala.

Esbjerg – Dvorana „Blu voter doken”. Gledalaca: 1.700. Sudije: Praštalo i Balvan (BiH). Sedmerci: Esbjerg 3 (2), Budućnost Bemax 2 (2). Isključenja: Esbjerg 8, Budućnost Bemax 8 minuta.

Esbjerg: Kristenses (osam odbrana), Miling (dvije odbrane), Nilsen 2, Meler 2 (1), Mork 1 (1), Hajndal 2, Brajstel 4, Turkoglu 5, Tranborg 2, M. Jakobsen 3, Rajštad 5, Petersen 1, Dž. Jakobsen 1, Ingstad 2.

Budućnost Bemax: Škerović (četiri odbrane), Atingre (sedam odbrana i sedmerac), Ćorović 1, Pletikosić 2 (1), Popović 1, Marsenić 1, Kardoso de Kastro, Agović 4, Bulatović 1, Tomova, N. Kadović 2, Raičević 5 (1), Pavićević, Kepić 2, N. Vukčević 1.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve