Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Pilić: Neki fudbaler i Japanac uništili 100 godina teniske tradicije

Pilić je još od prvih dana pošto je objavljeno da će "Kosmos" biti sponzor i da se se posle 109 godina mijenjati format takmičenja rekao da to neće biti dobro

Legendarni teniski trener Nikola Pilić žestoko je kritikovao novi sistem takmilenja u Dejvis kupu.

Foto: Alchetron.com

Pilić je još od prvih dana pošto je objavljeno da će “Kosmos” biti sponzor i da se se posle 109 godina mijenjati format takmičenja rekao da to neće biti dobro.

Posle nekoliko dana takmičenja u Madridu čini se da je čak i oštriji nego što je bio kada je u početku pričao o promjenama u Dejvis kupu.

“Skandalozno je da neki fudbaler (Đerar Pike) i Japanac (Hiroši Mikitano) mogu da unište preko 100 godina teniske tradicije. Vidim da su brojni teniseri iz vrha odlučili da igraju, a što se tiče posjete, kad igra Nadal ima gledalaca”, rekao je Pilić.

“Gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro da nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na kraju publike nema ako Španija ne igra”, rekao je Pilić za portal “Indeks”.

Kaže da ni mnogi igrači nijesu iskreni.

“Što se tiče igrača oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora – pričaju gluposti. Većina njih igra oko 20 turnira godišnje, pogledajte Federera, Nadala i Đokovića. Mogli su da se dogovore da se igra na dva dobijena seta, reprezentacije da se podijele u dvije grupe i umjesto četiri nedjelje da se igra dvije nedjelje. Novac je odigrao veliku ulogu, to je pogrešan sistem, ali eto. Igraju Nadal i Đoković, ali ja nijesam zadovoljan. Moglo je da se napravi mnogo bolje od ovoga”, zaključio je Pilić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve