Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Petar Liješević evropski šampion

Naš bokser je u sve tri runde, po ocijeni sudija bio bolji od gorostasnog ruskog boksera i potpuno zasluženo vratio sjaj crnogorskom boksu

U vjerovatno najboljem meču Evropskog prvenstva za mlade boksere Petar Liješević je večeras u Podgorici pobijedio Rusa Hašmagomeda Džavahtanova sa 3:0 i osvojio titulu prvaka Starog kontinenta u kategoriji do 86 kilograma.

Naš bokser je u sve tri runde, po ocijeni sudija, bio bolji od gorostasnog ruskog boksera i potpuno zasluženo vratio sjaj crnogorskom boksu.

U prvoj rundi Liješević je bio bolji od Džavahtanova odlukom sudija 3:2, a u drugoj je potpuno nadigrao rivala, pa je i odluka sudija bila jednoglasna.

U posljednjoj rundi ruski bokser je krenuo na sve ili ništa, ali ni to nije pomoglo, pošto je naš mladi bokser vješto čekao propuste rivala u gardu i kažnjavao svaki njegov pokušaj preciznim krošejima.

“Presudan je bio moj odličan ulazak u meč, toliko sam ga jako pogodio ali nisam ni očekivao da padne. I u finišu sam ga nekoliko puta razorno pogodio, ali… Zadovoljan, prezadovoljan sam i nadam se da ću nastaviti da nižem uspjehe”, kazao je 21-godišnji Budvanin.

Veoma zadovoljan ostvarenim na Evropskom prvenstvu u Budvi i Podgorici bio je i selektor reprezentacije Nikola Ružić.

“Željeni karakter, voljni momenat…Samo tako možeš dobiti ovakav meč, a to ili imaš ili nemaš. Petar je ispoštovao dogovor i više od toga, jer samo u jednom trenutku meča da je posustao i centimetar odstupio nazad, bilo bi gotovo. A on je vraćao i vraćao”, kazao je selektor i trener Budve, Ružić.

Liješević je na putu do titule prvaka Evrope za mlade boksere ostvario četiri pobjede, tri u Budvi i četvrtu večeras u finalu u Podgorici.

Prije Džavathanova eliminisao je Estonca Antona Vinogradova, Taulanta Jakupija sa Kosova i Giorgija Gucajeva iz Gruzije.

Bojana Gojković je u finalnom meču, kategorije do 57 kilograma, poražena sudijskim preglasavanjem od Poljakinje Julije Čeremete.

Ona je do meča za zlatno odličje došla pobjedama protiv Mađarice Rebeke Doboš i Bjeloruskinje Marine Muliarčik.

Uspjeh crnogorskih boksera kompletirao je Tomislav Đinović, osvajanjem bronzanog odličja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
20.11.2023-11:43 11:43

Svaka cast. Respekt!