Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bojana Gojković i Petar Liješević večeras sanjaju velike snove

Gojković i Liješević svojim nastupima u Budvi nastavljaju tradicije nekadašnjih bokserskih velikana koji su žarili i palili jugoslovenskom, ali i evropskom i svjetskom bokserskom scenom.

Bojana Gojković i Petar Lješević stigli su do reflektora “Morače” i finala Evropskog prvenstva u boksu za mlade, gdje će večeras od 19 časova pkušati da se domognu zlatne medalje i privilegije da se u njihovu čast svira crnogorska himna “Oj, svijetla majska zoro”.

Crna Gora je kroz bogatu sportsku istoriji dala veliki broj izuzetno kvalitetnih sportista u borilačkim sportovima, a boks je bio nekada jedan od tri najpopularnija sporta u Jugoslaviji, a time i u Crnoj Gori.

Gojković i Liješević svojim nastupima u Budvi nastavljaju tradicije nekadašnjih bokserskih velikana koji su žarili i palili jugoslovenskom, ali i evropskom i svjetskom bokserskom scenom.

“Na sreću izišao sam iz tih mečeva bez povreda, i napokon sam spreman jer sam prije ovog šampionata u sezoni boksovao tek dva puta. No, povreda koljena je sada prošlost”, kazao je Liješević.

Njegov rival u finalu kategorije do 86 kilograma, ruski reprezentativac Hašmagomed Džavahtanov djeluje veoma iskusno i nekoliko godina stariji od konkurencije. Fizičkim izgledom kao gorostas dominantniji od svih boksera koji su se takmičili u Budvi.

“Dobar je, gledao sam ga. U prethodnim borbama uočio sam da je napravio nekoliko propusta, ako ih ponovi trudiću se da ih iskoristim. Daću sve od sebe, jesam punom puta boksovao u Podgorici, ali nikada prije nisam u ‘Morači’ koja je nekada bila mjesto az velike bokserske okršaje”, kazao je Liješević.

Njegova godinu mlađa i supertalentovana klupska i reprezentativna koleginica iz polulake, Gojković, nikada prije i nije boksovala u Podgorici, jer nije imala konkurenciju na državnim prvenstvima. Njena rivalka, Poljakinja Julija Šeremeta je 20-tak dana mlađa, ali i sa neuporedivo više borbi u ringu.

“Nema tajni, dobila me je u svom ringu u Poljskoj preglasavanjem – 3:2. Sada samo očekujem objektivan pogled i odluke sudija pa koja bude bolja. Za razliku od prethodnih rivalki, mogu na ličnom iskustvu da pripremim taktiku. U prethodne dvije pobjede trebalo je vremena da “osjetim” protivnice, prilagodim se njihovom stilu i pronađem način da ostvarim cilj”, kazala je Gojković, koja je 2021. godine proglašena najboljom mladom bokserkom u Evropi.

“Imali su teške mečeve, ispunili su cilj da se plasiraju u finale. Pritiska dodatnog na Bojanu i Petra više nema, ali ajde da probamo da pobijedimo. Podrška publike bi puno značila, očekujemo je u “Morači”. A biće pravi bokserski spektakl i ako b neko trebalo da zna šta je pravi boks, onda je to publika u “Morači”. Bilo je zaista puno kvalitetnih boksera i boskerki koji su konkurisali za zavšni program finala u Podgorici, ali..,interes regionalnog boksa uz podatak da su veće težinske kategorije atraktivnije publici su uticale na spisak. Boks je najteži sport, boriti se dan za danom je fizički i naročito emotivno isrpljujuće a da ne pričamo o tome da boks boli”, kazao  je selektor naših finalista Nikola Ružić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve