Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pajović: Stepi je imao prijateljski odonos sa igračima

Osim Budućnosti radio je još u Borcu, Vojvodini, Sremu, Lavovima, Vršcu, Osijeku, Metalcu…

Prije dva dana preminuo je Milovan Stepandić, nekadašnji trener Budućnosti i veliko ime ovdašnje igre pod obručima.

Foto: Starsport.com

Jedan je od košarkaških radnika bez kojih magična igra pod obručima ne bi bila ista. A, u sezoni 1996/97. radio je u Podgorici. Istina, nije bio tu čitave godine, ali i takvo njegovo prisustvo bilo je dovoljno da ga se svi sjećaju.

Radio je sa generacijom Budućnosti u kojoj su bili Gavrilo Pajović, Vlado Šćepanović, Dragan Vukčević i ostali, a u kratkom razgovoru za Dnevne novine sadašnji sportski direktor crnogorskog šampiona se prisjetio dana kada je Stepi vodio “plave”.

“Nije ostao cijelu sezonu, ali nam je značio u tom periodu. Donio je veliko košarkaško iskustvo, bio je izdanak stare, dobre jugoslovenske škole. Pomogao nam je svima”, rekao je Pajović.

Stepandić je trenersku karijeru počeo da gradi u rodnom Šapcu 1977. godine. Prvo je bio skroman igrač, a onda odličan trener. Na klupi Zorke je ostao punih devet godina, a osim Budućnosti radio je još u Borcu, Vojvodini, Sremu, Lavovima, Vršcu, Osijeku, Metalcu… Oprobao se i u ženskoj košarci, a bio je konsultant na Javnom servisu Srbije.

“Sjećam se da je bio trener sa autoritetom. Posvećen, zaljubljenik u košarku, odgovoran prema svojim obavezama. Zbog toga je toliko i trajao”, priča popularni Gašo.

Velika energija, upornost, ali i strpljenje sa igračima neke su od glavnih karakteristika koje su krasile Stepandića, a je potvrdio i Pajović.

“Pomagao je igračima i individualno, ali i cijeloj ekipi. Imao je odličan odnos sa svim igračima, više prijateljski i po tome ću ga pamtiti. Veliko trenersko ime”, ističe Pajović koji je jasno poručio da je i Stepandić imao uticaja u stvaranje velike Budućnosti.

“Sigurno. Svaki trener je donosio nešto novo i rado se sjećamo svih sa kojima smo radili tih godina”, zaključio je Gavrilo Pajović.

Milovan Stepandić je posljednji angažman imao u OKK Beogradu od 2013. do 2015. godine kada je okončao trenersku karijeru. Mogao je da uradi još mnogo, ali najvažniju utakmicu nije mogao da dobije…

Međutim, Podgorica i Budućnost će ga pamtiti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve