Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

O'Saliven zaradio rekordnih 1,1 miliona funti od nagrada na turnirima u jednoj sezoni

O'Saliven je ove sezone osvojio pet turnira, drugi put u 32-godišnjoj karijeri i zaradio je ukupno 1.141.500 funti, prenio je danas Eurosport.

Sedmostruki svjetski šampion Roni O'Saliven zaradio je ove sezone više od 1,1 miliona funti od nagrada na turnirima, što je rekordna zarada za jednu sezonu u snukeru.

O'Saliven je ove sezone osvojio pet turnira, drugi put u 32-godišnjoj karijeri i zaradio je ukupno 1.141.500 funti, prenio je danas Eurosport.

Do kraja sezone ostala su još tri takmičenja, pa O'Saliven, koji se smatra najboljim snukerašem svih vremena, ima priliku da zaradi i više.

On je u srijedu osvojio masters u Saudijskoj Arabiji i zaradio 250.000 funti sa tog turnira. U finalu je pobijedio aktuelnog svjetskog šampiona Luku Bresela 5:2.

Osim titule u Rijadu, O'Saliven je ove sezone osvojio i Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Masters i Svjetski Gran pri.

Ove sezone igrao je na 11 turnira, a propustio je Evropski masters, Otvoreno prvenstvo Velike Britanije, Otvoreno prvenstvo Sjeverne Irske, Šut aut, Otvoreno prvenstvo Škotske, Otvoreno prvenstvo Velsa i Masters u Njemačkoj.

Prethodni rekord u zaradi u jednoj sezoni držao je Džad Tramp, koji je u sezoni 2018/2019 zaradio 1.093.900 funti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve