Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Opsadno stanje u Zagrebu uoči utakmice

Sve zbog tuče Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u Atini, a strah od novih nereda je, ipak, bio prevelik, pa je hrvatska policija uzela sve u svoje ruke. Tokom cijelog dana jake policijske snage su u gradu, a napravljene su i brojne tajne akcije i zaustavljen je proboj „čudnih osoba“ na zapadnu tribinu Maksimira, prenosi Dnevnik.hr

U Zagrebu je pravo opsadno stanje. Glavni grad Hrvatske je danas postao najčuvaniji grad u Evropi, a uoči same utakmice Dinama i AEK-a posebne su tenzije.

Sve zbog tuče Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u Atini, a strah od novih nereda je, ipak, bio prevelik, pa je hrvatska policija uzela sve u svoje ruke. Tokom cijelog dana jake policijske snage su u gradu, a napravljene su i brojne tajne akcije i zaustavljen je proboj „čudnih osoba“ na zapadnu tribinu Maksimira, prenosi Dnevnik.hr.

Navijačima AEK-a i Dinama još je prije nereda bilo zabranjeno gostovanje i kupovina ulaznica, no neki su ipak došli do njih. Marko Rašić, načelnik zagrebačke policije, otkrio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV detalje akcije hrvatske policije.

„Mogu potvrditi tezu koja se provlači kroz medije da se ništa ne prepušta slučaju i to je zaista tako. Preduzimamo niz mjera i radnji kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu. Ciljano smo kontrolisali preko dvije hiljade osoba i pregledali preko 1.200 vozila. Stalno pregledamo objekte smještaja, provjeravamo rezervacije gostiju. Zatekli smo u par smještaja i Grke koji su bili turisti i njima smo se stavili na raspolaganje i pružili pomoć“, rekao je Rašić i odgovorio na pitanje je li bilo pokušaja proboja grčkih navijača.

„Nemamo takvih informacija, ali u saradnji s direktoratom policije pojačan je nadzor na granicama. Mi smo juče na aerodromu Franjo Tuđman zatekli četiri državljana Velike Britanije koji su imali uredno kupljene karte za zapadnu tribinu. U razgovoru s njima rekli su da su navijači AEK-a, pa su nakon toga to demantovali. Međutim, u saradnji s Dinamom njima su karte poništene i oni su stavljeni pod nadzor policije u objektu smještaja i neće biti na utakmici“, ispričao je.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve